Propuneri de design: cum ar putea arăta modelul Alfa Romeo bazat pe Mazda MX-5

Vestea că Alfa Romeo va avea un model sport bazat pe platforma tehnică a viitoarei generaţii Mazda MX-5 a dat frâu imaginaţiei multora. Iată în continuare o propunere recentă a designerului italian Marco Procaccini.

Anunţul parteneriatului dintre Fiat şi Mazda, în urma căruia va rezulta un model Alfa Romeo bazat pe viitoarea generaţie Mazda MX-5,a fost destul de surprinzător pentru lumea auto, iar pasionaţii celor două mărci, mai ales ai celei italiene, au aşteptări foarte mari de la noul model japonezo-italian.

Iată că designerul italian Marco Procaccini vine cu o propunere pentru viitorul model Alfa Romeo bazat pe Mazda MX-5 - de fapt, e vorba de o "reciclare" a unui proiect de-al său mai vechi, care, însă, de la început a fost conceput pentru două configuraţii: cu motor faţă sau cu motor central.

Modelul Alfa Romeo realizat pe baza lui Mazda MX-5 ar putea arata asa, conform lui Marco Procaccini

În cazul de faţă, devine clar că vorbim de o maşină cu motor faţă (din moment ce platforma tehnică provine de la Mazda MX-5), coupe-ul Alfa Romeo anunţându-se foarte compact: lungime de 4,05 metri, lăţime de 1,83 metri şi înălţime de 1,25 metri. Habitaclul oferă spaţiu pentru două persoane, iar ampatamentul de 2,45 metri ar trebui să ofere o bună echilibrare, tracţiunea făcându-se pe roţile spate.

Din punct de vedere al aspectului, propunerea designerului italian am putea spune că este savuroasă şi reuşeşte să respire spirit latin, dar şi o imagine uşor de recunoscut (nu sunt greu de remarcat unele detalii similare cu ale top-modelului Alfa Romeo 8C).

Voi ce părere aveţi:

V-AR PLĂCEA SĂ ARATE AŞA NOUL MODEL ALFA ROMEO?

Alfa Romeo design by Marco Procaccini de pe tare.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.