Renault ZOE Preview, concept care prefigurează noul Clio

Renault Clio 4 este pe drum, iar conceptul ZOE Preview, deşi aproape eclipsat de DeZir, are rolul de a ne da o idee despre cum va arăta noua citadină franceză.

Renault ZOE Preview, concept care prefigurează noul Clio Renault ZOE Preview, concept care prefigurează noul Clio

Standul Renault la Salonul Auto Paris 2010 a fost dominat de superbul concept Renault DeZir, care a pus în umbră toate celelalte maşini ale constructorului francez. Însă celălalt concept, ZOE Preview, are darul să ne aducă, până la urmă, cu picioarele pe pământ, deoarece prefigurează o noutate foarte importantă.

Practic, ZOE Preview nu este altceva decât un preview al noii generaţii Renault Clio, care ar trebui să fie prezentată oficial în 2011 sau la începutul lui 2012. Spre deosebire de actualul Renault Clio 3, o ofertă convenabilă din punct de vedere al raportului preţ/dotări, dar discutabilă din punct de vedere al designului, ZOE Preview va oferi un stil mult mai echilibrat.

Liniile generale ale conceptului cu siguranţă se vor regăsi în modelul de serie Clio 4, lungimea de 4,1 metri şi gabaritul foarte compact recomandând maşina pentru clasa mică. Deocamdată, nu putem spune că ZOE Preview oferă o imagine de marcă concretă, farurile şi stopurile nefiind neapărat originale, dar modelul de serie probabil va rezolva această problemă.

Interiorul conceptului arată şi el suficient de aproape de producţia de serie, ca forme generale, deşi aspectul pare cam futurist, pentru moment. Totuşi, ecranul care înlocuieşte ceasurile de bord sau displayul de mari dimensiuni de pe bord au toate şansele să ajungă în producţia de serie. Aşteptăm cu interes şi sistemul de reglare a umidităţii interioare, cu senzor pentru nivelul de toxicitate.

ZOE Preview este echipat cu un sistem de propulsie total electric, care dezvoltă 80 CP şi un cuplu de 222 Nm, iar sistemul de baterii poate fi încărcat în maximum 8 ore, de la un dispozitiv Wall Box, care poate fi plasat în garaj şi conectat direct la reţeaua electrică normală. Francezii au gândit şi un sistem de alimentare rapidă, "Fast Charge", care durează câteva minute, oferind o "autonomie de urgenţă" de până la 60 km.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.