Renault ZOE Preview, concept care prefigurează noul Clio

Renault Clio 4 este pe drum, iar conceptul ZOE Preview, deşi aproape eclipsat de DeZir, are rolul de a ne da o idee despre cum va arăta noua citadină franceză.

Renault ZOE Preview, concept care prefigurează noul Clio Renault ZOE Preview, concept care prefigurează noul Clio

Standul Renault la Salonul Auto Paris 2010 afost dominat de superbul concept Renault DeZir, care a pus în umbră toatecelelalte maşini ale constructorului francez. Însă celălaltconcept, ZOE Preview, are darul să ne aducă, până la urmă, cupicioarele pe pământ, deoarece prefigurează o noutate foarteimportantă.

Practic, ZOE Preview nu este altceva decât un previewal noii generaţii Renault Clio, care ar trebui săfie prezentată oficial în 2011 sau la începutul lui 2012. Spredeosebire de actualul Renault Clio 3, o ofertă convenabilă dinpunct de vedere al raportului preţ/dotări, dar discutabilă dinpunct de vedere al designului, ZOE Preview va oferi un stil multmai echilibrat.

Liniile generale ale conceptului cu siguranţă se vorregăsi în modelul de serie Clio 4, lungimea de 4,1 metrişi gabaritul foarte compact recomandând maşina pentru clasa mică.Deocamdată, nu putem spune că ZOE Preview oferă o imagine de marcăconcretă, farurile şi stopurile nefiind neapărat originale, darmodelul de serie probabil va rezolva această problemă.

Interiorul conceptului arată şi el suficient de aproape deproducţia de serie, ca forme generale, deşi aspectul pare camfuturist, pentru moment. Totuşi, ecranul care înlocuieşte ceasurilede bord sau displayul de mari dimensiuni de pe bord au toateşansele să ajungă în producţia de serie. Aşteptăm cu interes şisistemul de reglare a umidităţii interioare, cu senzorpentru nivelul de toxicitate.

ZOE Preview este echipat cu un sistem de propulsie totalelectric, care dezvoltă 80 CP şi un cuplu de 222 Nm, iarsistemul de baterii poate fi încărcat în maximum 8 ore, de la undispozitiv Wall Box, care poate fi plasat în garaj şi conectatdirect la reţeaua electrică normală. Francezii au gândit şi unsistem de alimentare rapidă, "Fast Charge", care durează câtevaminute, oferind o "autonomie de urgenţă" de până la 60 km.