Samsung SM7 Concept la Seoul 2011

Cu ocazia Salonului Auto Seoul 2011 a fost dezvăluit publicului Samsung SM7 Concept, prefigurat recent de o schiţă-teaser. Vorbim de o berlină de mari dimensiuni, care ar putea deveni chiar vârful de gamă Renault în Europa.

Conceptul real Samsung SM7 nu se depărtează prea mult de schiţa-teaser pe care coreenii au dat-o publicităţii săptămâna trecută. Din păcate, deşi e destul de clar că vorbim de un concept foarte apropiat de modelul de serie, care va fi lansat pe piaţă în 2012, oficialii au fost foarte zgârciţi cu informaţiile despre SM7.

Samsung SM7 Concept prefigureaza destul de fidel viitorul model de serie din 2012

Ca stil, Samsung SM7 este o berlină de mari dimensiuni, având un design agreabil, fără artificii estetice şi amintind destul de bine de Renault Latitude. De fapt, SM7 are platforma tehnică derivată din a modelului inferior Samsung SM5 (omologul lui Latitude în Coreea), fiind mai lung şi având un ampatament mai generos.

Din punct de vedere tehnic, rămânem doar la stadiul de speculaţii, oficialii confirmând parţial faptul că Samsung SM7 va beneficia de motoare de top Nissan - precedenta generaţie SM7, foarte bine vândută în Coreea, împărţea platforma tehnică şi multe componente cu berlina Nissan Teana, de exemplu (model care nu se vinde în Europa).

Inca nu s-a confirmat oficial daca Samsung SM7 va avea un corespondent in gama Renault

De asemenea, oficialii nu s-au pronunţat nici în privinţa exportului lui Samsung SM7 sau, cel mai important pentru europeni, dacă acesta va fi propus ca un vârf de gamă Renault pe Bătrânul Continent. Dacă acest lucru se va întâmpla, principalul concurent francez al omologului Renault pentru SM7 va fi urmaşul lui Citroen C6.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.