Savage Rivale Roadyacht GTS – cabriolet cu patru uşi

Autor: Dan Vache 10 apr. 2012 Concepte auto

Creaţia inginerilor olandezi poartă un nume care nu-i va lăsa indiferenţi pe milionari: Savage Rivale Roadyacht GTS – toate cuvintele semnifică lucruri pentru care merită să dai 250.000 USD. Pentru că atât se pare că va costa modelul de serie, primul exemplar real fiind expus cu ocazia Top Marques Monaco Show 2009.

Maşina este bazată pe un şasiu de Chevrolet Corvette, având un V8 cu compresor mecanic, cu o putere de 670 CP/6.200 rpm şi 730 Nm. Aşa încât această adevărată portocală mecanică sprintează până la 100 km/h în doar 3,4 secunde, iar pasagerii se pot bucura de o viteză maximă teoretică de 330 km/h. Demarajul până la 300 km/h durează 35 de secunde, dacă interesează pe cineva.

Totuşi, trecând peste detaliile tehnice de supersportivă, mult mai interesantă este soluţia găsită pentru deschidere celor patru portiere, în timp ce hardtopul escamotabil poate coborî în doar 20 de secunde.

Nici o informaţie încă despre planurile de fabricare ale acestei maşini sau despre numărul de exemplare care urmează a fi construite.

Însă un sfert de milion de dolari ni se pare o sumă foarte atractivă în lumea milionarilor, pentru o maşină cu adevărat extravagantă, cum este Savage Rivale Roadyacht GTS.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide