Seat Ibiza Bocanegra la Barcelona 2009

Autor: Alexandru Banu acum 11 ani Concepte auto


Primele imagini ale conceptului care prefigurează viitorul model Seat Ibiza au fost lansate. Seat Bocanegra Concept va fi prezentat în premieră mondială cu ocazia Salonului Auto de la Geneva

Seat plănuieşte ca viitorul Seat Ibiza să fie diponibil spre vânzare în următoarele 12 luni, Bocanegra Concept fiind preview-ul noului model. Noul Ibiza va fi disponibil atât în varianta de trei uşi, cât şi în cinci uşi, beneficiind de platforma tehnică al lui Skoda Fabia

Gama de propulsoare va include motorul de 1,2 litri turbo, dar şi propulsorul de 1,4 litri normal aspirat. Modelul de serie va fi lansat în cadrul Salonului Auto de la Madrid, din luna mai a acestui an. 


Seat Ibiza BocanegraDeşi la Geneva 2009 a fost prezentat doar ca un concept, iată că Seat Ibiza Bocanegra va putea fi văzut în carne şi oase pe şosele, după premiera de la Salonul Auto Barcelona 2009.

Acest kit exterior va fi disponibil pe modelele echipate cu motorul 1,4 TSI, de 150 şi, respectiv, 180 CP. Pe lângă accesoriile aerodinamice, acest pachet Bocanegra se evidenţiază şi prin jantele de 17" (versiunea Cupra va beneficia de pneuri 215/40 R 17 şi de etriere de frână AP-Racing), dar şi prin cele două culori speciale pentru caroserie, Rojo Dakota sau Blanco Candy.

Bocanegra aduce pe Ibiza un nou sistem de control al tracţiunii XDS, care simulează şi funcţia unui diferenţial cu alunecare limitată. Dintre dotările exclusiviste ale lui Bocanegra mai face parte şi un plafon panoramic din sticlă, precum şi luneta cu geam afumat.

Nu în ultimul rând, această ediţie specială aduce o cireaşă pe tort: inscripţia "B" în diverse părţi ale caroseriei şi interiorului, ca un omagiu la adresa modelului 1200 SPORT Bocanegra, din 1975.
Comentarii
Inchide