Seat IBL Concept Sedan la Frankfurt 2011

Autor: Andrei Nan acum 10 ani Concepte auto

Deşi oficialii spanioli de la Salonul Auto Frankfurt 2011 declară că Seat IBL Concept Sedan nu prefigurează neapărat un viitor model de serie, fiind mai degrabă un exerciţiu de design care să ne arate încotro se îndreaptă marca spaniolă, noi credem altceva.

Seat IBL Concept este un sedan de 4,67 metri lungime, cu un ampatament de 2,71 metri

Seat IBL Concept Sedan este bine proporţionat şi pare gândit în mod expres ca un viitor model de serie, care să rivalizeze cu sedanurile de clasă medie – pentru că vorbim de o maşină cu o lungime de 4,67 metri şi un ampatament de 2,71 metri. Faţă de actuala gamă Seat, IBL Sedan mizează pe un stil mai simplist, în genul actualelor modele Volkswagen, dar cu trăsături sportive bine scoase în evidenţă.

Partea frontală aduce în peisaj faruri ciudate (beneficiind de tehnologie LED), precum şi imaginea „arrow nose”, emblematică pentru Seat. De remarcat suprafeţele curate şi muchiile bine conturate, spoilerul frontal aducând greutate ansamblului frontal.

Spatele lui Seat IBL Concept sugereaza sportivitate, dar si sobrietate, la fel ca botul

Spatele lui Seat IBL Concept Sedan continuă ideea sportivităţii şi sobrietăţii din partea frontală, cu stopuri pe orizontală şi muchii evidenţiate. Portbagajul este foarte compact, iar spoilerul beneficiază de un difuzor deloc neglijabil, care subliniază încă o dată caracterul sportiv al berlinei spaniole.

Practic, Seat IBL aduce din nou în actualitate sedanurile bine proporţionate ale anilor ’80-’90, muchia mediană amintind puţin de Alfa Romeo 155 sau chiar de Alfa Romeo 166. De mare efect sunt şi jantele de 20 inch, cu un desgin deopotrivă elegant şi sportiv, Seat IBL impunând respect de la prima privire.

Seat IBL Concept readuce in actualitate sedanurile sportive si elegante de acum doua decenii

Interiorul acestui concept continuă designul sobru şi relativ simplificat al exteriorului, însă detaliile sugerează atât o atmosferă high-tech, cât mai ales sportivitate şi dinamism. Volanul te duce cu gândul la racing, în timp ce indicatoarele de bord, deşi aparent par clasice, sunt, de fapt, digitale.

Practic, planşa de bord este bine diferenţiată de restul bordului, ca o insulă din sticlă, ascunzând două mari ecrane, care găzduiesc fiecare câte trei indicatoare rotunde, în timp ce în partea centrală, lângă volan, este poziţionat butonul start/stop al motorului. Evident, cele două displayuri afişează şi alte funcţii, de la sistemul de navigaţie până la internet şi multimedia.

Interiorul lui Seat IBL mizeaza pe simplitate, dar respira high-tech si caracter premium

Consola centrală şi tunelul central formează un bloc comun, diferenţiat prin aceeaşi sticlă transparentă neagră. Aici sunt integrate comenzile pentru aerul condiţionat, levierul schimbătorului cutiei automate, precum şi spaţii de depozitare, totul într-un stil foarte simplist şi intuitiv.

Habitaclul beneficiază de o combinaţie reuşită de alb, roşu, negru şi gri – scaunele sport şi părţile laterale ale interiorului sunt îmbrăcate într-o tapiţerie bi-ton, având cusătura roşie vizibilă. Per ansamblu, interiorul lui Seat IBL nu face altceva decât să sugereze pretenţiile premium ale acestei maşini.

Seat IBL beneficiaza de un sistem de propulsie hibrid plug-in, cu trei moduri de functionare

Sistemul de propulsie al lui Seat IBL este de tipul hibrid plug-in, însă deocamdată nu sunt oferite detalii tehnice, Ştim, însă, că şoferul are la dispoziţie trei programe: „Travel” (pentru conducerea relaxată), „Sport” (pentru cei dinamici) şi „Efficiency” (pentru obţinerea unui consum cât mai scăzut).

În plus, sistemul infotainment de la bordul lui Seat IBL Concept beneficiază de ultimele inovaţii ale grupului VAG – sistemul de navigaţie, de exemplu, încorporează date de pe Google Earth şi informaţii în timp real despre trafic.Comentarii
Inchide