Seat Ibz Sports Tourer Concept la Frankfurt 2009

Seat Ibz Sports Tourer Concept este prologul la viitorul Seat Ibiza Sports Tourer şi după cum se poate vedea viitorul familist pentru Seat arată foarte bine.

Seat Ibz Sports Tourer Concept la Frankfurt 2009 Seat Ibz Sports Tourer Concept la Frankfurt 2009

Seat nu a mai avut un break veritabil de foarte mult timp (exceptând "adoptatul" Seat Exeo ST), mizând doar pe familiste sportive, dar cu alură de monovolum. Profitând însă de platforma lui Seat Ibiza, spaniolii se gândesc să revină la maşini de familie mai convenţionale, dar nu neapărat şi lipsite de farmec.

Pentru a ne convinge de asta, la Frankfurt 2009 aduce Seat Ibz Sports Tourer Concept, un studiu care prefaţează modelul de serie de anul viitor. Am fi crezut că, pentru un simplu derivat, prefaţarea printr-un concept este un exces de zel, dar se pare că designerii din Martorell au fost de altă părere.

Şi şi-au dat toată silinţa ca acest showcar să atragă priviri. În primul rând, nu pare o compactă care s-a pricopsit cu o cocoaşă, ci este destul de echilibrat stilistic. De asemenea, pentru a păstra nota de sportivitate, au menţinut dimensiunile sub control, acest concept măsurând doar 4,22 metri lungime, adică mai scurt decât noul Opel Astra. De asemenea, înălţimea şi lăţimea au fost conservate de la Seat Ibiza, rezultând aceeaşi formă aerodinamică.

Există însă anumite elemente menite să fure priviri, cum ar fi LED-urile, jantele uriaşe şi acoperişul panoramic, care vor rămâne probabil doar la stadiul de salon, ca şi interiorul alb de altfel. Totuşi putem să observăm că uşile din spate au mânerele în stilul Alfa Romeo şi că blocurile optice sunt destul de similare cu cele ale versiunii hachback.

Fiind o propunere pentru familiştii sportivi se preconizează că vârful de gamă va fi dotat cu un 1.4 TSI de 180 CP, pe lângă tradiţionalele unităţi din gama Seat Ibiza, adresate familiei. Versiunea de serie va debuta, cel mai probabil la Geneva sau la Barcelona anul viitor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.