Subaru Impreza Concept la LA Auto Show 2010

La Salonul Auto Los Angeles 2010, japonezii au prezentat show-car-ul Subaru Impreza Concept. Care cu siguranţă este un preview fidel al noii generaţii.

Încă de la începutul lui noiembrie, japonezii au "aruncat" pe internet un teaser al unui concept Subaru, care urma să fie dezvăluit publicului la Salonul Auto Los Angleles 2010. Iar surpriza e destul de mare, fiind vorba despre Subaru Impreza Concept.

Subaru Impreza Concept, prezentat la Los Angeles Auto Show 2010

De ce e o surpriză? Deoarece actuala generaţie este pe piaţă de numai 2 ani, fiind lansată în 2008. An în care Impreza a schimbat macazul, fiind oferită ca hatchback şi, ulterior, sedan. O schimbare criticată foarte mult de fanii cunoscutului Impreza STI, dar care a reprezentat o maturizare a modelului.

Conceptul Impreza de la LA Auto Show 2010 ne arată o maşină dintr-o categorie superioră, cu un stil care se apropie de al lui Subaru Legacy, dar cu un mult mai mare accent pe dinamism şi agresivitate. De fapt, fanii mărcii probabil vor spune că aşa ar trebui să arate un Legacy sportiv...

Subaru Impreza Concept are o alura nu doar dinamica, dar si agresiva

Partea frontală a conceptului Impreza degajă o puternică imagine de marcă, prin calandrul masiv şi farurile ascuţite. Un look prefigurat, de altfel, de un ineditul Subaru Hybrid Tourer Concept, de la Salonul Auo Tokyo 2009.

Spatele maşinii este şi el destul de sofisticat, în timp ce lateralul exprimă dinamism, având bosaje proeminente pentru roţi (cum se întâmplă şi la Mazda6) şi o linie puternic ascendentă a geamurilor. De remarcat lipsa retrovizoarelor, înlocuite de camere plasate în partea superioară a ramelor uşior faţă.

Interior high-tech pentru Subaru Impreza Concept, garnisit de display-uri

Interiorul lui Impreza Concept este neobişnuit de high-tech faţă de al modelelor de serie de acum, fiind burduşit de multe ecrane şi display-uri color, care, împreună cu luminile interioare albastre, îi conferă interiorului o atmosferă rece, dar şi sportivă.

Subaru Impreza Concept este motorizat de un boxer de 2,0 litri, cutia de viteze este automată Lineatronic, iar transmisia este integrală, de tipul Symmetrical All Wheel Drive. Prin urmare, încă un indiciu că vorbim de o maşină care prefigurează un model de serie.

Aşteptăm să vedem cât din acest concept vom regăsi pe noua generaţie Impreza, care ar trebui să apară în 2012. Având în vedere că vorbim de un interval foarte scurt de viaţă al actualei generaţii, s-ar putea ca "noul" Impreza să fie doar un fel de facelift foarte pronunţat, mecanica urmând să rămână cea a versiunii actuale, cu mici upgrade-uri, bineînţeles.

Subaru Impreza Concept prefigureaza, destul de filde, noua generatie din 2012

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.