Subaru Impreza Concept la LA Auto Show 2010

La Salonul Auto Los Angeles 2010, japonezii au prezentat show-car-ul Subaru Impreza Concept. Care cu siguranţă este un preview fidel al noii generaţii.

Încă de la începutul lui noiembrie, japonezii au "aruncat" peinternet un teaser al unui concept Subaru, care urma să fiedezvăluit publicului la Salonul Auto Los Angleles 2010. Iarsurpriza e destul de mare, fiind vorba despre SubaruImpreza Concept.

Subaru Impreza Concept, prezentat la Los Angeles Auto Show 2010

De ce e o surpriză? Deoarece actuala generaţie este pe piaţă de numai 2 ani,fiind lansată în 2008. An în care Impreza a schimbatmacazul, fiind oferită ca hatchback şi, ulterior, sedan. Oschimbare criticată foarte mult de fanii cunoscutului Impreza STI,dar care a reprezentat o maturizare a modelului.

Conceptul Impreza de la LA Auto Show 2010 ne arată omaşină dintr-o categorie superioră, cu un stil care seapropie de al lui Subaru Legacy, dar cu un mult mai mare accentpe dinamism şi agresivitate. De fapt, fanii mărcii probabil vorspune că aşa ar trebui să arate un Legacy sportiv...

Subaru Impreza Concept are o alura nu doar dinamica, dar si agresiva

Partea frontală a conceptului Impreza degajă o puternicăimagine de marcă, prin calandrul masiv şi farurileascuţite. Un look prefigurat, de altfel, de un ineditul Subaru Hybrid Tourer Concept, de la Salonul AuoTokyo 2009.

Spatele maşinii este şi el destul de sofisticat, în timp celateralul exprimă dinamism, având bosaje proeminente pentru roţi(cum se întâmplă şi la Mazda6) şi o linie puternic ascendentă ageamurilor. De remarcat lipsa retrovizoarelor, înlocuite de camereplasate în partea superioară a ramelor uşior faţă.

Interior high-tech pentru Subaru Impreza Concept, garnisit de display-uri

Interiorul lui Impreza Concept este neobişnuit dehigh-tech faţă de al modelelor de serie de acum, fiindburduşit de multe ecrane şi display-uri color, care, împreună culuminile interioare albastre, îi conferă interiorului o atmosferărece, dar şi sportivă.

Subaru Impreza Concept este motorizat de un boxer de 2,0litri, cutia de viteze este automată Lineatronic, iartransmisia este integrală, de tipul Symmetrical All Wheel Drive.Prin urmare, încă un indiciu că vorbim de o maşină careprefigurează un model de serie.

Aşteptăm să vedem cât din acest concept vom regăsi penoua generaţie Impreza, care ar trebui să apară în 2012.Având în vedere că vorbim de un interval foarte scurt de viaţă alactualei generaţii, s-ar putea ca "noul" Impreza să fie doar un felde facelift foarte pronunţat, mecanica urmând să rămână cea aversiunii actuale, cu mici upgrade-uri, bineînţeles.

Subaru Impreza Concept prefigureaza, destul de filde, noua generatie din 2012