Toyota se pregăteşte pentru un target de 1 milion de maşini hibride vândute anual, iar noul concept este dovada că japonezii nu stau degeaba.

Toyota 1/x Toyota 1/x
Producătorul japonez va lansa în curând faceliftul celei mai vândute maşini hibrid din lume, Prius, însă acesta nu va prelua multe elemente de la conceptul 1/X. Solutiile propuse de acesta se vor regăsi cel mai probabil pe o noua generaţie Prius programată pentru 2010 sau pe un baby Prius, un automobil hibrid situat în gama sub actualul model şi care va avea rolul de a contribui serios la planul Toyota de a vinde în 2010 un milion de hibride.

1/X, citit "one-Xth", este realizat în jurul ideii de reducere a consumului de combustibil, păstrând forma aerodinamică dar cântarind doar 420 de kilograme. O greutate impresionantă, din acest motiv fiind suficient un motor termic cu o cilindree de doar 500 cmc montat în partea din spate. Dar cum s-a ajuns aici? Ei bine japonezii s-au bazat foarte mult pe folosirea fibrei de carbon, care pe lângă o reducere a greutăţii a reuşit şi o subţiere a stâlpilor frontali, rezultând o vizibilitate crescută.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.