Toyota Auris HSD Full Hybrid Concept

Toyota Auris HSD va fi primul hibrid Toyota produs integral în Europa şi un produs mai accesibil decât Toyota Prius, deşi foloseşte cam aceeaşi tehnologie.

Chiar dacă Toyota consideră noul Auris HSD Full Hybrid un concept, precum se poate vedea şi din prima poză oferită de japonezi, aspectul este unul foarte apropiat de cel de serie. Am putea să riscăm şi să spunem că modelul final chiar aşa va arăta. Spoilerele schimbate au rol aerodinamic, podeaua este mai plată pentru a facilita trecerea aerului şi în partea posterioară a fost montat un difuzor, obţinându-se astfel un coeficient de 0.28. De remarcat, că deşi versiunile economice au de obicei jante mai mici, Auris HSD vine cu unele de aluminiu pe 18 inchi, atent studiate pentru a împăca şi estetica şi ecologia.

Interiorul, special creat pentru acest salon primeşte piele albastră Gaucholini şi finisaje pe bord de culoare alb perlat. Instrumentele sunt iluminate cu acelaşi albastru pentru a cultiva serenitatea. Liniştea şi pacea este menţinută şi prin îmbnătăţirea antifonări şi oferirea unui sticle mai groase pentru suprafaţa vitrată.

Din punct de vedere tehnologic asistăm la o preluare a platformei hibrid oferită de actuala generaţie Prius şi montarea acesteia pe o caroserie cunoscută europenilor. Motorul aflat sub capota lui Auris HSD este unul pe benzină de 1.8 litri şi 97 CP, dar acest model vine şi cu o unitate electrică şi bateriile aferente. Bateriile nu se încarcă doar prin consum de energie mecanică şi termică, ci şi prin capatarea energiei solare, prin intermediul panourilor solare, plasate pe plafon. Acest model atinge 100 km/h în 10 secunde, dar nu am aflat încă valoarea medie a consumului, ci ştim doar că va produce emisii de CO2 sub pragul de 100 g/km.

Vânzările vor începe abia de anul viitor şi modelul va fi produs la uzina Burnaston din Derbyshire, Marea Britanie. Mai multe detalii vom afla la Salon Auto de la Frankfurt.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.