Toyota EV Concept la Detroit 2009

În sfârşit, Toyota a dat publicităţii imaginile conceptului său Toyota FT-EV Concept, care va fi inaugurat la Salonul Auto Detroit 2009. Este vorba despre o maşină total electrică, bazată pe platforma actualei Toyota iQ.

Toyota EV Concept la Detroit 2009 Toyota EV Concept la Detroit 2009

Caroserie cu desene ecoEste uşor de observat că, în afară de desenele eco de pe caroserie, nu vorbim de modificări importante ale actualului model Toyota iQ - astfel încât termenul de "concept" rămâne valabil doar pentru modalitatea de propulsie a maşinii, integral electrică.

Toyota îşi afirmă astfel intenţia ca până în 2012 să lanseze o maşină BEV (battery-electric vehicle), destinată circulaţiei urbane sau navetei de maximum 80 km pe zi.

Interiorul conceptului este mult diferit de maşina de serie Toyota iQ, beneficiind de mai multe ecrane digitale, care ţin şoferul la curent cu consumul de energie. Totodată, pentru componentele din interior s-au utilizat noi materiale, ecologice.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.