Un nou concept David Cardoso: Audi Hydron Amphibious

David Cardoso începe să fie din ce în ce mai cunoscut în lumea designului auto, iar acum ne uimeşte prin conceptul Audi Hydron Amphibious, o maşină futuristă care poate merge şi pe apă.

Un nou concept David Cardoso: Audi Hydron Amphibious Un nou concept David Cardoso: Audi Hydron Amphibious

Nu de mult, David Cardoso a realizat un SUV Lamborghini derivat din Gallardo, aşa încâtnu ne miră că acum s-a gândit la un Audi care să meargă peapă.

Denumit Audi Hydron Amphibious, automobilul imaginat deCardoso nu este un supercar de genul lui Audi R8, însă ar putea fi considerat o"supermaşină" de către cei care ar vrea o ambarcaţiune cu motor,dar nu îşi permit.

Audi Hydron, conceptul lui David Cardoso, este o masina amfibiu

Audi Hydron Amphibious este conceput pentru a primi 3persoane la bord, şoferul în centru şi cei doi pasageri înspate, în laterale. O configuraţie asemănătoare cu a lui McLaren F1, veţi spune, dar al cărei rol estede a-i conferi maşinii o rezistenţă minimă la mersul prin apă,partea frontală şi portierele fiind profilate după considerentehidrodinamice.

Jantele au un design care aminteşte de turbine, fiind conceputespecial pentru propulsia prin apă, în timp ce roţile se potroti cu până la 90 de grade - lucru care este benefic nudoar pentru navigarea cât mai uşoară prin apă, dar şi pentruconducerea pe uscat sau manevrele de parcare în locuri înguste.

Audi Hydron are rotile puse in miscare de patru motoare electrice si multe moduri de virare

Bineînţeles, fiecare roată este pusă în mişcare de câte un motorelectric, cele patru motoare fiind controlate de la o unitatecentrală. Mai mult, maşina poate funcţiona fie cu tracţiunefaţă, fie cu propulsie, fie în mod 4x4, în funcţie dedorinţa celui de la volan sau de condiţiile de drum.

Rămâne de vâzut dacă soluţiile propuse de David Cardoso cu acestAudi Hydron Concept le vor atrage atenţia designerilor şiinginerilor Audi - cine ştie, poate vom vedea şi un Audi e-Tron care poate merge pe apă, de cenu?

Audi Hydron are o configuratie cu 3 locuri si un design atat aerodinamic, dar si hidrodinamic

poze preluate de pe Carscoop