Un nou concept David Cardoso: Audi Hydron Amphibious

David Cardoso începe să fie din ce în ce mai cunoscut în lumea designului auto, iar acum ne uimeşte prin conceptul Audi Hydron Amphibious, o maşină futuristă care poate merge şi pe apă.

Un nou concept David Cardoso: Audi Hydron Amphibious Un nou concept David Cardoso: Audi Hydron Amphibious

Nu de mult, David Cardoso a realizat un SUV Lamborghini derivat din Gallardo, aşa încât nu ne miră că acum s-a gândit la un Audi care să meargă pe apă.

Denumit Audi Hydron Amphibious, automobilul imaginat de Cardoso nu este un supercar de genul lui Audi R8, însă ar putea fi considerat o "supermaşină" de către cei care ar vrea o ambarcaţiune cu motor, dar nu îşi permit.

Audi Hydron, conceptul lui David Cardoso, este o masina amfibiu

Audi Hydron Amphibious este conceput pentru a primi 3 persoane la bord, şoferul în centru şi cei doi pasageri în spate, în laterale. O configuraţie asemănătoare cu a lui McLaren F1, veţi spune, dar al cărei rol este de a-i conferi maşinii o rezistenţă minimă la mersul prin apă, partea frontală şi portierele fiind profilate după considerente hidrodinamice.

Jantele au un design care aminteşte de turbine, fiind concepute special pentru propulsia prin apă, în timp ce roţile se pot roti cu până la 90 de grade - lucru care este benefic nu doar pentru navigarea cât mai uşoară prin apă, dar şi pentru conducerea pe uscat sau manevrele de parcare în locuri înguste.

Audi Hydron are rotile puse in miscare de patru motoare electrice si multe moduri de virare

Bineînţeles, fiecare roată este pusă în mişcare de câte un motor electric, cele patru motoare fiind controlate de la o unitate centrală. Mai mult, maşina poate funcţiona fie cu tracţiune faţă, fie cu propulsie, fie în mod 4x4, în funcţie de dorinţa celui de la volan sau de condiţiile de drum.

Rămâne de vâzut dacă soluţiile propuse de David Cardoso cu acest Audi Hydron Concept le vor atrage atenţia designerilor şi inginerilor Audi - cine ştie, poate vom vedea şi un Audi e-Tron care poate merge pe apă, de ce nu?

Audi Hydron are o configuratie cu 3 locuri si un design atat aerodinamic, dar si hidrodinamic

poze preluate de pe Carscoop

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.