Volkswagen Buggy Up! Concept agită apele la Frankfurt 2011

Autor: Gabriel Grosoiu 14 sept. 2011 Concepte auto

Volkswagen Buggy Up! aruncă o nouă lumină asupra celui mai nou model de clasă mini VW Up!, recent prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt 2011. Aşa cum reiese încă din denumirea conceptului, acesta se vrea a fi o reîncarnare a legendarelor buggy apărute în California anilor ’60, însă apelul la trecut se opreşte aici, pentru că designul lui Buggy Up! Concept este cât se poate de actual.

Partea frontală este foarte familiară, preluând aproape în totalitate aspectul modelului de serie Up!. Barele de protecţie negre, tipice unui vehicul orientat către o utilizare off-road, contrastează în mod plăcut cu montanţii cromaţi ai acoperişului scurt, ce fac trimitere către lumea roadsterelor.

Faţă de modelul de serie VW Up!, conceptul Buggy Up! nu este mai înalt, ci are o gardă la sol redusă cu 20 mm. Însă conceptul este mai lung cu 4,4 cm decât citadina de serie, având 3,58 metri, dar şi mai lat cu 3,1 cm, având 1,67 metri. Pentru că Buggy e îndreptat spre sportivitate, conceptul este mai scund cu 19 cm, având o înălţime de numai 1,28 metri. Surprind jantele foarte mari, de 18″, cu pneuri 205/40 R 18.

Aspectul exterior al lui Volkswagen Buggy Up! este desăvârşit de forma montanţilor spate, care se îmbină inducând ideea unui eleron. Dar cireaşa de pe tort o reprezintă absenţa portierelor, caroseria fiind puţin decupată în dreptul scaunelor, pentru uşurarea oarecum a accesului. VW ne asigură că designul special nu a alterat nimic din potenţialul de siguranţă a maşinii, datorită ranforsării suplimentare a caroseriei.

În mod previzibil, VW Buggy Up! Concept este orientat către distracţie, indiferent de condiţiile meteorologice. Astfel, în habitaclu a fost folosit din plin neoprenul, folosit preponderent de către pasionaţii excursiilor montane, iar tapiţeria scaunelor beneficiază de scurgeri speciale, pentru ca ploaia să nu strice petrecerea de pe plajă.

Iar, dacă tot vorbim de petreceri, ar fi cazul sa amintim de dock-ul pentru iPod sau iPhone, rezistent şi el la apă, care oferă şi boxe încorporate şi care poate fi complet decuplat pentru momentele în care distracţia depăşeşte limitele celor două locuri ale lui Volkswagen Buggy Up! Concept.

Germanii promit ca buggy-ul realizat pe baza lui VW Up! va oferi senzaţii de kart, înălţimea scaunelor fiind scăzută cu 58 de mm, iar unghiul de reglaj al volanului a fost şi el micşorat cu patru grade faţă de varianta de serie.

Aceste modificări ar trebui să asigure o senzaţie cu totul deosebită nu doar şoferului, ci şi pasagerului, acesta având la dispoziţie pe bord un mâner în stilul vechilor VW Beetle, pentru momentele în care dunele se succed cu prea multă rapiditate. Deşi este foarte puţin probabil ca maşina să intre în producţia de serie, Volkswagen Buggy UP! Concept şi-ar putea găsi foarte mulţi fani la salonul auto german, sporind notorietatea modelului de clasă mini Up!.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide