Volkswagen Cross Coupe GTE Concept: 355 CP şi doar 3.4 l/100 km consum!

Un nou salon auto internaţional, un concept de SUV/crossover de la Volkswagen. Acum, la Salonul Auto Detroit 2015 din Statele Unite ale Americii, nemţii au prezentat un nou concept de crossover, denumit Cross Coupe GTE, care ar trebui să prefigureze designul SUV-urilor germane destinate pieţei nord-americane.

Volkswagen Cross Coupe GTE Concept: 355 CP şi doar 3.4 l/100 km consum! Volkswagen Cross Coupe GTE Concept: 355 CP şi doar 3.4 l/100 km consum!

Volkswagen Cross Coupe GTE este numele conceptului de crossover pe care nemţii l-au prezentat la Salonul Auto Detroit 2015. Dacă ţi se pare cunoscut numele, ar trebui să ştii că inspiraţia germanilor în materie de concepte de SUV-uri şi crossovere pare a fi pe terminate. Am făcut un mic colaj mai jos ca să înţelegi despre ce e vorba.

Cross Coupe Concept (2011), CrossBlue (2013) şi CrossBlue Coupe (2013). Iar acum, Cross Coupe GTE

Lăsând la o parte confuzia numelor, oficialii mărcii germane spun despre prototipul Cross Coupe GTE  că „arată viitorul limbaj de design al SUV-urilor Volkswagen din America de Nord”. De altfel, în planurile producătorului european există un SUV cu şapte locuri programat să apară pe piaţa americană undeva la sfârşitul lui 2016, care va fi construit în SUA, în Chattatoonga, Tennessee.

Conceptul dezvăluit la Detroit oferă cinci locuri şi măsoară 4,84 metri şi 2,02 metri lăţime, ceea ce înseamnă că e cu aproximativ patru centimetri mai lung şi cu vreo nouă centimetri mai lat decât actualul Touareg.

Sub caroseria bazată pe deja cunoscuta platformă modulară MQB se află un propulsor VR6 pe benzină de 3,6 litri care dezvoltă 276 CP şi 350 Nm, precum şi două motoare electrice – câte unul pentru fiecare punte. Cel din faţă dezvoltă 54 CP şi 220 Nm, iar cel din spate vine cu 114 CP şi 270 Nm. Energia electrică e furnizată de o baterie litiu-ion de 14,1 kWh amplasată în tunelul de transmisie, care poate oferi o autonomie de aproximativ 32 km în modul 100% electric.

În total, sistemul produce 355 CP şi 380 Nm. Sprintul de la zero până la 96 km/h (60 de mile pe oră) are nevoie de 6,0 secunde, iar viteza maximă este de 209 km/h. În ciuda acestui fapt, conceptul consumă doar 3,4 litri /100km în medie, ceea ce raportat la performanţe şi la putere, este extrem de economic. Pe hârtie, ce puţin!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.