Volkswagen Golf Diesel Hybrid

Producătorul german a prezentat la Geneva o versiune hibridă a modelului său de clasă compactă, capabilă de un consum mixt de doar 3,4 litri de motorină la fiecare 100 km de parcurşi.

Volkswagen Golf Diesel Hybrid Volkswagen Golf Diesel Hybrid
Volkswagen Golf HybridCel mai interesant aspect legat de acest concept este reprezentat de posibilitatea foarte mare ca Volkswagen să vină în viitorul apropiat cu o versiune de serie a acestui hibrid, ce va debuta cel mai probabil pe viitorul Golf ce îşi va face apariţia la finalul acestui an. Golful TDI Hybrid este dotat cu un motor diesel, în trei clindri, de 1,2 litri de dezvoltă 75 CP şi este cuplat la ultima generaţie a cutiei de viteze DSG, cu şapte trepte. Aerodinamica a jucat un rol important în dezvoltarea acestui model, garda la sol mică, jantele cu inspiraţie din Formula 1, noua grilă faţă şi micile guri de aerisire contribuind la realizarea unui Cx cât mai mic.

Lucrând în tandem cu propulsorul termic, motorul electric ce dezvoltă 27 CP are şi rol de generator, ce recuperează energia pe frânare depozitând-o în 45 de kilograme de baterii Ni-Mh. La plecatul de pe loc intră în funcţiune doar motorul electric, TDI-ul intervenind doar atunci când este necesară o depăşire sau pentru încarcarea bateriilor. Potrivit oficialilor Volkswagen, noul Golf este capabil de un consum mixt de 3,4 litri la 100 km, ceea ce se traduce printr-o emisie de CO2 de doar 89g/km. Destul de impresionant, dar ne întrebăm dacă acest nou model este capabil să facă faţă la o utlizare normală şi mai ales dacă este capabil să atingă astfel de cifre de consum într-un trafic real.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.