Volkswagen London Taxi - concept de maşină electrică

Cum face Volkswagen un nou concept? Îi schimbă culoarea şi denumirea et voila: "noul concept" Volkswagen London Taxi.

Volkswagen London Taxi - concept de maşină electrică Volkswagen London Taxi - concept de maşină electrică

Germanii îşi continuă campania de popularizare a viitoareifamilii de maşini electrice urbane, prefigurată de conceptul VW E-Up de la SalonulAuto Frankfurt 2009. De această dată, este vorba despreVolkswagen London Taxi, un concept de maşină electricăsimilar cu Volkswagen Milano Taxi, prezentat în vara lui2010 la Hanovra.

Volkswagen London Taxi Concept este acelasi lucru cu VW Milano Taxi

"Similar" nu este chiar termenul potrivit, deoarece suntem multmai aproape de "identic": VW London Taxi păstrează acelaşidesign şi acelaşi layout al caroseriei (o singură uşă pestânga, pentru şofer, respectiv o singură uşă în dreapta, pentrupasagerii din spate).

Avem jante cu acelaşi design, aceleaşi pneuri cu margine vopsităîn alb sau chiar aceeaşi inscripţie de taxi. Iar interioruloferă acelaşi post de conducere pentru şofer, simplist,dar cu suficient de multe informaţii, precum şi bancheta din spate,pentru două persoane.

VW London Taxi pastreaza un layout inedit pentru usi si un post de conducere simplist

Sistemul de propulsie al lui Volkswagen London Taxi este tot celîntâlnit pe VW Milano Taxi: un motor electric de 85 kW (115CP), alimentat de la un pachet de baterii litiu-ion, carepot fi încărcate la 80% din capacitate în numai o oră. Vitezamaximă a maşinii se cifrează la 120 km/h, iar autonomia maximă estede 300 km, o valoare foarte bună în teorie.

Ce aduce, totuşi, diferit, VW London Taxi faţă de VWMilano Taxi? Ei bine, centura inferioară a caroseriei estevopsită în negru, nu în verde, acoperişul preia ideea drapeluluibritanic, iar emblemele de pe laterale sunt specifice Londrei.

Acum, rămâne de văzut dacă londonezii sunt dispuşi sărenunţe la celebrele lor taxiuri pentruunele de genul lui Volkswagen London Taxi Concept. Mai ales că şichinezii tatonează acest teren, prin modelul Englon TXN.

Vor accepta londonezii inlocuirea celebrelor taxiuri cu un astfel de VW London Taxi?