Volkswagen London Taxi - concept de maşină electrică

Cum face Volkswagen un nou concept? Îi schimbă culoarea şi denumirea et voila: "noul concept" Volkswagen London Taxi.

Volkswagen London Taxi - concept de maşină electrică Volkswagen London Taxi - concept de maşină electrică

Germanii îşi continuă campania de popularizare a viitoarei familii de maşini electrice urbane, prefigurată de conceptul VW E-Up de la Salonul Auto Frankfurt 2009. De această dată, este vorba despre Volkswagen London Taxi, un concept de maşină electrică similar cu Volkswagen Milano Taxi, prezentat în vara lui 2010 la Hanovra.

Volkswagen London Taxi Concept este acelasi lucru cu VW Milano Taxi

"Similar" nu este chiar termenul potrivit, deoarece suntem mult mai aproape de "identic": VW London Taxi păstrează acelaşi design şi acelaşi layout al caroseriei (o singură uşă pe stânga, pentru şofer, respectiv o singură uşă în dreapta, pentru pasagerii din spate).

Avem jante cu acelaşi design, aceleaşi pneuri cu margine vopsită în alb sau chiar aceeaşi inscripţie de taxi. Iar interiorul oferă acelaşi post de conducere pentru şofer, simplist, dar cu suficient de multe informaţii, precum şi bancheta din spate, pentru două persoane.

VW London Taxi pastreaza un layout inedit pentru usi si un post de conducere simplist

Sistemul de propulsie al lui Volkswagen London Taxi este tot cel întâlnit pe VW Milano Taxi: un motor electric de 85 kW (115 CP), alimentat de la un pachet de baterii litiu-ion, care pot fi încărcate la 80% din capacitate în numai o oră. Viteza maximă a maşinii se cifrează la 120 km/h, iar autonomia maximă este de 300 km, o valoare foarte bună în teorie.

Ce aduce, totuşi, diferit, VW London Taxi faţă de VW Milano Taxi? Ei bine, centura inferioară a caroseriei este vopsită în negru, nu în verde, acoperişul preia ideea drapelului britanic, iar emblemele de pe laterale sunt specifice Londrei.

Acum, rămâne de văzut dacă londonezii sunt dispuşi să renunţe la celebrele lor taxiuri pentru unele de genul lui Volkswagen London Taxi Concept. Mai ales că şi chinezii tatonează acest teren, prin modelul Englon TXN.

Vor accepta londonezii inlocuirea celebrelor taxiuri cu un astfel de VW London Taxi?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.