Volkswagen Tex Concept la Geneva 2011

Primul concept Giugiaro pentru grupul VAG este Volkswagen Tex. Adică un fel de coupe de clasă mică, pentru sportivii care vor o maşină accesibilă, dar şi ecologică.

Volkswagen Tex Concept la Geneva 2011 Volkswagen Tex Concept la Geneva 2011

Cu puţin timp în urmă am văzut primele imaginiale conceptelor Volkswagen-Giugiaro de lasalonul elveţian, graţie "scăpării" acestora pe internet.Acum avem mai multe detalii despre el, în primul rând numele.

Volkswagen Tex by Giugiaro prefigureaza un coupe de clasa mica

Primul concept prezentat de Giugiaro laSalonul Auto Geneva2011, coupe-ul, este denumit VolkswagenTex şi încearcă să imagineze viitorul maşinilor sportaccesibile ale brandului german. VW Tex este compact, având doar1,35 metri înălţime, dar se impune graţie jantelor de 19 inch.Probabil cea mai importantă caracteristică a maşinii este parteafrontală cu o total nouă imagine de marcă, lucru care rămâne devăzut ce reacţii va stârni din partea pasionaţilor.

Interiorul lui VW Tex arată mult mai sofisticat decâtdesignul exterior, deşi mizează tot pe simplitatealiniilor. Volanul sportiv şi tunelul central compact creează oambianţă futuristă la bordul maşinii, deşi toate comenzile suntfamiliare şi majoritatea se regăsesc pe modelele actualeVolkswagen. Comenzile maşinii sunt accesibile prin intermediul unuidisplay tactil central, iar habitaclul oferă 4 locuri şi unportbagah suficient de încăpător.

Interiorul lui Volkswagen Tex by Giugiaro are o nota foarte sportiva

Propulsia lui Volkswagen Tex este asigurată de un sistemhibrid plug-in TwinDrive, care combină un motor turbo de1,4 litri cu un motor electric, cuplul maxim ajungând la 400 Nm.Ceea ce înseamnă un demaraj de numai 6 secunde pentru 0-100 km/h şio viteză maximă de 220 km/h.

Deşi valori ale consumului mediu nu sunt date,Volkswagen Tex este capabil să parcurgă până la 35 km înregim strict electric, în timp ce transmisia esteasigurată de o cutie de viteze DSG cu 7 rapoarte.

CREDEŢI CĂ VOLKSWAGEN TEX VA FI PRODUS ÎNSERIE?

Volkswagen Tex by Giugiaro are propulsie hibrida TwinDrive, combinand un turbo de 1,4 litri cu un motor electric