Volkswagen Tex Concept la Geneva 2011

Primul concept Giugiaro pentru grupul VAG este Volkswagen Tex. Adică un fel de coupe de clasă mică, pentru sportivii care vor o maşină accesibilă, dar şi ecologică.

Volkswagen Tex Concept la Geneva 2011 Volkswagen Tex Concept la Geneva 2011

Cu puţin timp în urmă am văzut primele imagini ale conceptelor Volkswagen-Giugiaro de la salonul elveţian, graţie "scăpării" acestora pe internet. Acum avem mai multe detalii despre el, în primul rând numele.

Primul concept prezentat de Giugiaro la Salonul Auto Geneva 2011, coupe-ul, este denumit Volkswagen Tex şi încearcă să imagineze viitorul maşinilor sport accesibile ale brandului german. VW Tex este compact, având doar 1,35 metri înălţime, dar se impune graţie jantelor de 19 inch. Probabil cea mai importantă caracteristică a maşinii este partea frontală cu o total nouă imagine de marcă, lucru care rămâne de văzut ce reacţii va stârni din partea pasionaţilor.

Interiorul lui VW Tex arată mult mai sofisticat decât designul exterior, deşi mizează tot pe simplitatea liniilor. Volanul sportiv şi tunelul central compact creează o ambianţă futuristă la bordul maşinii, deşi toate comenzile sunt familiare şi majoritatea se regăsesc pe modelele actuale Volkswagen. Comenzile maşinii sunt accesibile prin intermediul unui display tactil central, iar habitaclul oferă 4 locuri şi un portbagah suficient de încăpător.

Propulsia lui Volkswagen Tex este asigurată de un sistem hibrid plug-in TwinDrive, care combină un motor turbo de 1,4 litri cu un motor electric, cuplul maxim ajungând la 400 Nm. Ceea ce înseamnă un demaraj de numai 6 secunde pentru 0-100 km/h şi o viteză maximă de 220 km/h.

Deşi valori ale consumului mediu nu sunt date, Volkswagen Tex este capabil să parcurgă până la 35 km în regim strict electric, în timp ce transmisia este asigurată de o cutie de viteze DSG cu 7 rapoarte.

CREDEŢI CĂ VOLKSWAGEN TEX VA FI PRODUS ÎN SERIE?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.