Volvo XC70 Surf Rescue Concept

Noul concept prezentat de suedezi la SEMA 2007 ar fi foarte potrivit pentru un nou sezon al serialului Bayqatch. Condiţia ar fi ca personajul principal să fie o suedeză, care să o înlocuiască pe Pamela Anderson...

Pentru noi ar putea părea ciudat acest model, acum, în pragul iernii, însă pentru Las Vegas XC70 Surf Rescue este o prezenţă inedită. Mai ales datorită caracterului internaţional al designului: sub coordonarea departamentului din California, Volvo Monitoring and Concept Center (VMCC), designul exterior a fost realizat de studioul din Goteborg (Suedia), în timp ce de aspectul habitaclului s-au ocupat specialiştii spanioli.

Spre deosebire de caracterul destul de sobru al modelului XC70 de serie, conceptul de la SEMA se declară, prin coloritul viu al caroseriei semnat DuPont, un partizan al tinerilor cu poftă de viaţă, surfingul fiind un foarte bun exemplu pentru această categorie. Pentru a se diferenţia şi mai mult de modelul pe care este bazat, Surf Rescue adoptă elemente cromate, jante de 20" înmcălţate de pneuri Michelin special concepute sau o gardă la sol mai mare, care poate rivaliza cu cea a lui XC90.

Nu ştim dacă placa de pe acoperiş face parte din arsenalul salvamarilor, însă, în portbagaj, aceştia beneficiază de un kit de prim ajutor mai mult decât complet. Interiorul în negru şi galben are rolul de a-i ţine permanent în alertă pe salvamari, iar noaptea spoturile de pe acoperiş sau ledurile din jurul proiectoarelor şi stopurilor de ceaţă îi conferă conceptului un aer sofisticat, dar au şi un caracter practic, luminând arealul din jurul maşinii.

La nivelul motorizării, nu sunt surprize, conceptul expus fiind echipat cu un şase cilindri aspirat, de 3,2 litri, care dezvoltă 238 CP şi 320 Nm, cuplat la o cutie de viteze automată Geartronic, cu şase trepte.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.