10 cele mai controversate concepte auto din ultimul deceniu – GALERIE FOTO

Autor: Oraan Mărculescu acum 9 ani Dosar & Analize

Când vine vorba de maşini ciudate, japonezii sunt un adevărat creuzet de idei demne de benzile desenate manga. Este şi cazul lui Honda Puyo, prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Tokyo 2007 şi care a surprins prin modul foarte simplist în care era prezentată ideea de „mijloc de transport pe 4 roţi”.

Honda Puyo - Tokyo 2007

Vorbim, practic, de o cutie rotunjită, în cazul căreia nu este foarte uşor să realizezi care este faţa şi care spatele. Suprafaţa vitrată te duce cu gândul la un acvariu, portierele oferă un acces surprinzător de practic, iar direcţia acţionează toate cele patru roţi (maşina având posibilitatea să se răsucească în jurul propriei axe, de exemplu…).

Unul dintre punctele de interes îl reprezintă caroseria dintr-un material apropiat de consistenţa gelului, folosit şi în habitaclu – de altfel, în japoneză „puyo” exprimă senzaţia la atingerea materialelor moi. O adevărată jucărie ecologică pe patru roţi, Honda Puyo nu a reuşit să convingă nici publicul, nici oficialii că ar putea deveni o maşină viabilă pentru uzul cotidian, depărtându-se prea mult de imaginea maşinilor Honda.

Vezi următoarele modele în paginile următoare

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Comentarii
Inchide