10 cele mai controversate concepte auto din ultimul deceniu – GALERIE FOTO

Autor: Oraan Mărculescu acum 9 ani Dosar & Analize

Cel mai neserios concept expus la Salonul Auto Frankfurt 2009 a fost considerat, pe bună dreptate, Peugeot BB1. Pe de o parte, maşinuţa de numai 2,5 metri lungime părea desprinsă din desenele animate, pe de altă parte faptul că poţi băga patru persoane într-un pachet atât de compact pe patru roţi era de-a dreptul incredibil.

Peugeot BB1 - Frankfurt 2009

Contrar curentului actual în materie de design auto, Peugeot BB1 pare că „se răstoarnă” spre faţă, având un parbriz vertical şi montanţi înclinaţi spre înainte. În locul volanului, maşina este dotată cu un fel de ghidon, ca la scutere, iar în spatele scaunelor faţă regăsim două strapontine, care mai pot primi două persoane.

Pe lângă faptul că Peugeot BB1 este dotat cu motor electric, maşina beneficiază şi de panouri solare, pentru a maximiza încărcarea bateriilor. În plus, caroseria este fabricată din fibră de carbon, ceea ce înseamnă o masă extrem de redusă. Cu toate că BB1 este un pachet inteligent de tehnologie, rămâne cel mai puţin acceptat concept Peugeot al deceniului trecut de către marele public

.

Vezi următoarele modele în paginile următoare

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Comentarii
Inchide