Cele mai accesibile SUV-uri de familie disponibile în România sub 18.000 de euro – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 08 oct. 2018 Dosar & Analize

Cererea pentru SUV-uri de familie este foarte ridicată, iar motivul ar fi că oamenii caută maşini care oferă o poziţie de condus mai înaltă, spaţioase şi cu look de offroader. Deşi mulţi români preferă să îşi cumpere o maşină la mâna a doua, am ales câteva modele noi, disponibile la ora actuală în România, al căror preţ este sub 18.000 de euro. O maşină nouă te scuteşte de multe griji, iar pe termen lung se poate dovedi mai avantajoasă în privinţa costurilor de consum şi a reparaţiilor. 

SEAT ATECA 1.0 TSI 115CP REFERENCE – 17.290 euro (Preţ cu TVA)

Primul SUV al celor de la SEAT reprezintă o combinaţie de sportivitate, confort, spaţiu, materiale de calitate. Faptul că se oferă un sistem de tracţiune integrală, chiar şi contra cost este un mare plus. Ateca un look proaspăt şi un pachet tehnologic consistent, fiind o opţiune de luat în seamă într-un segment din ce în ce mai aglomerat. Pentru 17.290 euro poţi primi un Ateca cu motor de 1.0 litru pe benzină de 115 CP care se laudă cu un consum mixt de 5.2 litri la suta de km. 

Volkswagen T-Roc 1.0 TSI 115CP Base – 16.873 euro (Preţ cu TVA)

VW T-Roc e un crossover de clasă mică în partitură coupe, arătând complet diferit de conceptul VW Taigun, prezentat în 2012 la Sao Paolo şi în 2013 la New Delhi. Gabaritul lui T-Roc e suficient de redus: lungime de 4,20 metri, lăţime de 1,81 metri şi înălţime de 1,5 metri. Deci e clar că principalii rivali ai viitorului model de serie sunt Nissan Juke şi Opel Mokka. Cel mai accesibil T-Roc costă sub 17.000 de euro, clienţii primind pentru acest preţ un motor pe benzină de 115 CP cu transmisie manuală cu şase trepte. 

Nissan Qashqai 1.2 115CP Visia – 18.450 euro (Preţ cu TVA)

Nissan Qashqai a demonstrat în decursul timpului că merită să rămână în vârful ierarhiei celor mai vândute SUV-uri şi crossover-uri din Europa. Pe şosea, lucrurile stau bine, Qashqai având un comportament sigur, cu accent pe confort, dar şi cu o impresie ceva mai pronunţată a dinamismului. Garda la sol şi înălţimea totală îl fac stabil chiar şi la viteze mari. 

Renault Kadjar 1.2 TCe 130CP Life Energy – 18.050 euro (Preţ cu TVA)

Citeşte Test drive Renault Kadjar 2018

Avem o maşină concepută cu familia în minte, destinată celor care vor să fie ceva mai activi şi au de plimbat de colo-colo atât familia, cât şi bagajele acesteia, uneori chiar agabaritice (biciclete, skateboarduri, accesorii de camping etc.). Accentul e pus mereu pe confort, nu pe sportivitate, în ciuda designului, iar avalanşa de dotări te poate fermeca la început, însă doar o parte îţi sunt cu adevărat necesare.

În România, poţi alege între trei niveluri de echipare (ale căror denumiri le vom regăsi de acum încolo la toate maşinile noii generaţii de Renault): Life, Zen şi Intens. LIFE este echiparea de intrare în gamă. Aceasta costă 18.050 de euro cu TVA inclus. 

Kia Sportage 1.6 GDI 6MT 4×2 Plus – 17.163 euro (Preţ cu TVA)

Citeşte Test drive Kia Sportage facelift 

Kia Sportage este un produs mult mai matur decât ar fi audienţa tentată să creadă la auzul numelui Kia. S-a evaporat acel aer de ieftin specific modelelor koreene. Cel puţin în cazul versiunilor de top avute la test descoperi puţine detalii deranjante. Chiar extrem de puţine. Maşina induce o stare plăcută de la prima vedere. Iar lista bogată de opţionale o face extrem de apetisantă. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide