Gerhard Plattner – recordmen mondial

Autor: Andrei Nan 03 aug. 2007 Dosar & Analize

Lista realizărilor lui Gerhard Plattner, CV-ul de pilotaj, este mai mult decât impresionant. Străbătând Europa de la un capăt la altul cu doar 1.000 de euro în buzunar, traversarea României cu o Skoda Fabia 1,4 TDI, înregistrând un consum mediu de doar 2,6 litri/100 km, sau doborârea a zeci de recorduri de viteză, toate acestea fac din Gerhard Plattner un pilot complet.

Cel mai recent record doborât de Gerhard Plattner a fost traversarea Europei cu un săculeţ de bani, care conţinea doar 1.000 de euro. După ce a acoperit 18.051 kilometri prin 30 de ţări ale Europei, campionul mondial al şofatului economic, Gerhard Plattner, a adus Skoda Fabia 1.4 TDI la Hamburg, punctul de plecare în drumeţie şi a reuşit să-şi îndeplinească obiectivul propus în privinţa consumului de carburant.

El a dorit ca drumeţia de patru săptămâni să fie efectuată cu limitarea cheltuielilor de motorină la maximum 1.000 euro. Mai mult, specialistul distanţelor lungi a reuşit să cheltuiască numai 745,77 euro. Skoda pe care a folosit-o este un model TDI, al cărui motor dezvoltă 51kW / 70 CP, iar consumul mediu de carburant a atins incredibila cotă de 3,94 litri/100 kilometri. Mai mult, în ciuda faptului că a avut de traversat trecători montane sau drumuri acoperite de zăpadă, Plattner a atins o viteză medie de 81,88 km/h.

În ceea ce priveşte România, Gerhard Plattner înscrie cu Skoda Fabia 1.4 TDI recordul mondial şi personal pentru cel mai redus consum de combustibil: doar 2.6 litri/100 km, consum mediu de motorina, traversând în diagonală ţara, de la Constanţa la Oradea. La sosire, Plattner a declarat: “În experienţa mea de peste 30 de ani, nu am mai atins acest consum minim de combustibil cu o maşină de serie! Sunt de-a dreptul uimit de ce a reuşit Skoda Fabia 1.4 TDI."

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide