Maşini-mărţişor pentru femei

Autor: Dan Vache 14 apr. 2008 Dosar & Analize

Modelul Alfa Romeo 147 este, de departe, cel mai dorit mărţişor pe patru roţi – majoritatea femeilor vor această maşină "roşie ca focul". Datorită faptului că vorbim chiar de premiul concursului promotor.ro, avem oarecum rezerve în privinţa obiectivităţii multor participante care au ridicat în slăvi maşina, dar e clar că vorbim de una dintre cele mai potrivite maşini pentru o femeie.

TOP 10 Modele preferate
nr. crt. Marcă/Model Preferinţe
1 Alfa Romeo 147 54
2 Mini (3uşi) 25
2 VW Golf 25
3 Alfa Romeo 159 19
4 Seat Leon 16
5 Audi A4 14
6 BMW X5 12
7 Peugeot 206 11
8 BMW Seria 1 10
8 Honda Civic 10
8 VW Beetle 10
9 Alfa Romeo Brera 9
9 Audi Q7 9
9 Dacia Sandero 9
9 Peugeot 207 9
10 Alfa Romeo GT 8
10 Audi TT 8
10 Fiat Bravo 8

Maşini-mărţişor pentru femei - Mini Cooper Locul al doilea este disputat de micul Mini în 3 uşi (fie că vorbim de versiunea One sau Cooper), la egalitate cu mult mai pragmaticul VW Golf. În cazul primului, aspectul jucăuş şi dimensiunile de poşetă pur şi simplu le înnebunesc pe amatoarele de nonconformism. În schimb, renumele lui VW Golf are un ecou foarte puternic pentru multe românce – cele mai multe asociază "Golf" cu termenii "familie" şi "stabilitate", dar au fost şi câteva amatoare de Golf GTI sau chiar Golf R32 (bad girls?).

Pasiunea revine în forţă, prin impunătoarea berlină Alfa Romeo 159, urmată îndeaproape de spaniolul Seat Leon (care este, de fapt, un Golf mult mai sexy). Câteva din părerile unor participante chiar ne-au făcut să ne întrebăm dacă nu cumva aceste maşini au o putere de seducţie mai mare decât a oricărui Brad Pitt sau Ricky Martin…

La jumătatea acestui top se poziţionează noul Audi A4, o adevărată reuşită din punctul de vedere al marketingului german. Fără a oferi o imagine extravagantă, Audi A4 le seduce pe românce printr-un stil total diferit faţă de modelele precedente – în plus, zdrobeşte pur şi simplu concurenţa bavareză, româncele fiind insensibile la farmecele berlinei BMW Seria 3.

Maşini-mărţişor pentru femei - BMW X5Pe locul 6 găsim primul SUV în preferinţele sexului frumos – şi nu orice SUV, ci etalonul în materie de sportivitate, BMW X5. Măcar în acest domeniu, bavarezii pot saluta galeria, deoarece concurentul Audi Q7 se află câteva poziţii mai jos. După un SUV mare urmează nu doar o maşină mică, ci… care chiar a ieşit din fabricaţie! Citadina Peugeot 206 mai este construită, actualmente, doar în varianta familistă Sedan – însă femeile încă se dau în vânt după privirea sa galeşă şi formele rotunde. Meritul maşinii franceze este cu atât mai mare, deoarece 206 îşi devansează urmaşul Peugeot 207, mai modern şi mai îndrăzneţ.

Poziţia a 8-a este împărţită de trei maşini diferite, dar care au un punct în comun: exlclusivitatea. Cea mai "normală" am putea spune că este BMW Seria 1, mezinul familiei bavareze (care are mult mai multe admiratoare în Românie decât Audi A3). Cea mai extravagantă este Honda Civic, aspectul său de OZN şi interiorul high-tech punând pe jar destule femei. Şi când spunem "jar", ne referim şi la cele câteva care şi-ar dori nici mai mult, nici mai puţin decât versiunea Civic Type-R! Iar cea mai… drăgălaşă este, cum altfel, VW Beetle, broscuţa care pare mai mult o jucărie decât o maşină (de remarcat că au fost şi câteva păreri care au apreciat şarmul de acum jumătate de secol al acestei maşini).

Nu putem trece cu vederea prezenţa în acest TOP 10 a modelului Dacia Sandero – am putea spune că, în desenarea maşinii low-cost autohtone, francezii au ţinut seama de faptul că bărbatul este capul familiei, dar femeia este gâtul care controlează capul (a se citi "controlează decizia de cumpărare a maşinii de familie, decizie bazată în primul rând pe considerente estetice").

Pe final de top, regăsim din nou italienii, prin două coupe-uri graţioase, Alfa Romeo Brera şi GT, dar şi prin noua compactă Fiat Bravo, a cărei misiune de redresare a concernului Fiat are succes în mare parte datorită clientelei feminine din Europa.

Surprinde lipsa cu desăvârşire a unor maşini despre care chiar constructorii declară că vizează cu preponderenţă publicul feminin: Renault Laguna, Opel Agila, Seat Ibiza, Toyota Aygo sau Citroen Picasso. Nu ştim, însă, dacă este cazul să ne pună pe gânduri faptul că au fost câteva visătoare care au adus în ecuaţie nume precum Bugatti Veyron, Ferrari sau Lamborghini, precum şi concepte (Peugeot 308 RC-Z sau Mazda Ryuga). Până la urmă, întrebarea concursului echivalează cu "ce maşină ai vrea dacă ai câştiga la loto?", deci poarta spre vise este larg deschisă.

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide