PARIS 2010: Dueluri premiere importante

Până să le comparăm pe şosea, iată care sunt modelele care şi-au arătat "colţii" unul altuia la Salonul Auto Paris 2010.

PARIS 2010: Dueluri premiere importante PARIS 2010: Dueluri premiere importante

Una dintre cele mai importante bătălii care se va duce în celmai agitat segment european, clasa compactă, va fi întrenoile modele Citroen C4 şi Ford Focus.

Maşina francezilor pare un C5 intrat la apă, în timp ce maşinagermanilor seamănă cu o Fiesta umflată cu pompa. Franceziiau trecut cu noul C4 de la un stil nonconformist la unulsobru, în timp ce Ford a preferat reţeta inversă:seriozitatea precedentei generaţii lasă locul unui look mult maimodern.

Citroen C4 vs Ford Focus

Din punct de vedere vizual, Focus plusează atât cadesign exterior, cât şi în ce priveşte amenajareainteriorului, postul de conducere devenind foartesofisticat comparativ cu generaţia precedentă. Germanii vor miza,în continuare, pe un tren de rulare foarte bine conceput, dar şi peo gamă de motorizări nouă, cu accent pe "EcoBoost".

În contrapartidă, Citroen C4 pare mult mai reţinut din punct devedere al aspectului, dar am remarcat la Salonul Auto Paris 2010o atenţie ceva mai mare la materialele utilizate.Din punct de vedere al spaţiului interior, Focus este avantajat decapacitatea portbagajului, în timp ce pasagerii nu vor remarcadiferenţe prea mari de spaţiu şi confort între cele douămaşini.

Citroen C4 va fi disponibil încă de la început cu oversiune de motorizare foarte economică, e-HDi, oferită îndouă versiuni de putere (112 sau 92 CP) şi care beneficiază desistem start/stop, dar şi de o cutie de viteze automată cu şasetrepte şi cu un foarte mic levier de comandă.

Pentru moment, noul Citroen C4 pare că mizează prea mult pediscreţie, în timp ce noul Ford Focus doreşte să iasă mult mai multîn evidenţă, iar oferta de caroserii este mai variată. Aşaîncât Citroen C4 vs. Ford Focus: 0 - 1.

Citeşte mai departe în pagina următoare »