TOP 10 – cele mai VERZI PREMIERE de la Salonul Auto Paris 2012

Autor: Oraan Mărculescu acum 10 ani Dosar & Analize

MITSUBISHI OUTLANDER PHEV

Dacă v-aţi aşteptat ca primul SUV hibrid plug-in să fie bazat pe celebrul deja model Toyota Prius, iată că v-aţi înşelat, pentru că, surprinzător, această propunere vine din partea altui producător japonez: Mitsubishi.

Care a hotărât să ofere pe a treia generaţie Mitsubishi Outlander un sistem hibrid plug-in (bateriile pot fi încărcate şi de la o sursă externă de curent electric). Ceea ce, evident, face noul Outlander o maşină foarte tentantă pentru familiştii eco amatori de SUV-uri cu până la 7 locuri.

Sistemul hibrid constă dintr-un motor pe benzină de 2,0 litri şi 95 CP, asociat cu două motoare electrice totalizând 82 CP şi un set de baterii litiu-ion de 12 kWh, care se încarcă total în doar 4,5 ore de la o priză externă.

Conform noilor norme de măsurare a consumului de combustibil pentru maşinile hibride plug-in, Mitsubishi Outlander PHEV anunţă o valoare de 1,6 litri/100 km, în timp ce autonomia în regim electric este de 55 km, iar cea totală ajunge la 880 km (valori teoretice).

În concluzie, Mitsubishi Outlander PHEV devine una dintre cele mai importante noutăţi eco de la Salonul Auto Paris 2012, meritând toată atenţia. Mai ales că Outlander devine, astfel , un pionier în cel mai dinamic segment auto, cel al crossoverelor şi SUV-urilor.

Să vedem pe pagina următoare altă maşină eco

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Comentarii
Inchide