TOP 10 – cele mai VERZI PREMIERE de la Salonul Auto Paris 2012

Autor: Oraan Mărculescu acum 10 ani Dosar & Analize

MERCEDES-BENZ SLS AMG ELECTRIC DRIVE

Vitrina tehnologică Mercedes-Benz este, în momentul de faţă, supercarul Mercedes-Benz SLS AMG, care se laudă cu un motor V8 de aproape 600 CP şi cu un consum mediu de 14 litri/100 km.

Dar ce-aţi spune dacă această bijuterie pentru cei bogaţi ar deveni eco? Germanii au făcut foarte rapid pasul de la prototipul SLS AMG E-Cell de acum doi ani la modelul de serie Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive, prezentat în premieră absolută la Salonul Auto Paris 2012.

O premieră cu atât mai surprinzătoare, cu cât vorbim de o maşină strict electrică, care nu e dotată cu un sistem hibrid, cum promit rivalii din olimpul maşinilor sport. În plus, cele 4 motoare electrice asigură o putere maximă de 750 CP şi un cuplu maxim de 1.000 Nm, cu 160 CP mai bine decât cel mai puternic SLS AMG GT.

Ceea ce înseamnă un demaraj 0-100 km/h în doar 3,9 km, în timp ce autonomia maximă se cifrează la 250 km (pentru încărcarea completă a bateriilor e nevoie de 20 de ore, dar Mercedes-Benz oferă un fast-charger, care asigură încărcarea acestora în doar 3 ore).

Preţul noului Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive este sub 500.000 euro, ceea ce îl face o propunere tentantă pentru milionarii colecţionari de jucării scumpe pe patru roţi. Cu alte cuvinte, noul SLS AMG Electric Drive merită toată atenţia, mai ales că, la Salonul Auto Paris 2012, a venit într-o culoare albastră de-a dreptul… electrizantă.

Să vedem pe pagina următoare altă maşină eco

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Comentarii
Inchide