TOP 10 ProMotor: cele mai reuşite maşini noi din 2012

Autor: Oraan Mărculescu acum 10 ani Dosar & Analize

Fără discuţie, cea mai cunoscută şi, prin urmare, cea mai populară maşină ieftine de familie în România este Logan. Iar noua generaţie Dacia Logan vine cu evoluţii foarte reuşite la nivelul aspectului şi aproape impresionante la nivelul dotărilor sau motorizărilor.

VEZI AICI DETALIILE CU NOUA DACIA LOGAN

Preţul de bază de 6.690 euro este cu adevărat mic dacă ne gândim la caracterul practic şi la nivelul de siguranţă bun al maşinii (ESP şi patru airbaguri în standard încă din nivelul de bază de echipare), iar la capitolul practic interiorul noului Logan se poate spune că marchează o evoluţie suficient de mare.

Dintre dotările opţionale care, practic, surprind publicul menţionăm sistemul Media Nav (cu ecran tactil, conexiune bluetooth şi sistem de navigaţie – la doar 300 euro!), regulatorul/limitatorul de viteză sau senzorii de parcare, opţiuni care, până acum, erau de neconceput pe o maşină considerată low-cost.

În privinţa pachetului tehnic, noul Logan se laudă cu noul motor turbo pe benzină TCe de numai 0,9 litri, care, la 90 CP, are un comportament dinamic decent şi un consum relativ scăzut, fiind o evoluţie mare faţă de precedentul motor de 1,6 litri. La capitolul diesel, motorul 1.5 dCi este oferit în două trepte de putere, suficient pentru necesităţile familiştilor obişnuiţi.

Iar comportamentul şi manevrabilitatea noului Logan sunt mult îmbunătăţite, accentul fiind pus pe confort, însă şi gradul de siguranţă este mult mai bun, în primul rând datorită ESP-ului standard, dar şi a setărilor trenului de rulare sau a rigidizării suplimentare a caroseriei.

CITEŞTE AICI TESTUL PROMOTOR CU NOUA DACIA LOGAN

Practic, noua Dacia Logan se dovedeşte o ofertă imbatabilă, neavând nici un competitor real în acest segment low-cost, în care Logan a dovedit că lucrurile ieftine pot fi şi bune.

Să vedem pe următoarea pagină cele mai bune modele familiste de clasă compactă

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Comentarii
Inchide