TOP 5: BMW-uri tunate la Frankfurt 2011

Autor: Gabriel Grosoiu acum 9 ani Dosar & Analize

BMW Alpina B6 Bi-Turbo

Tunerul german şi-a creat o adevărată tradiţie din a modifica cele mai puternice versiuni BMW, până ce performanţele ajung la nivelul diviziei M. B6 Bi-Turbo este cea mai nouă creaţie a celor de la Alpina, realizată pe baza Seriei 6. Pornind de la V8-ul Twin Turbo de 4,4 litri, tunerul a mărit puterea de la 404 CP la 500 CP, obţinuţi la o turaţie de 5.500 rpm.

Ca urmare, sprintul 0-100 km/h se realizează în 4,8 secunde, iar viteza maximă ajunge la 310 km/h. Kit-ul exterior se încadrează în linia casei Alpina, fiind preferate doar câteva inserţii discrete de carbon şi albastrul tipic tunerului. Pentru ca atmosfera să fie una cu adevărat încinsă, BMW Alpina B6 Bi-Turbo vine echipat şi cu un sistem de evacuare Akaprovic.

BMW Seria 1 M AC Schnitzer

Cea mai furioasă variantă a Seriei 1 a încăput pe mâna celor de la AC Schintzer. Deşi a păstrat roşiaticul electrizant al modelului de serie, tunerul a intervenit intens asupra părţii tehnice, lăsându-şi amprenta şi asupra exteriorului maşinii. Sub capotă stau acum gata de atac 400 CP, faţă cei „doar” 340 CP ai versiunii de serie.

Sistemul de frânare dispune acum de etriere cu şase pistoane pentru roţile din faţă şi cu patru, pentru cele din spate. La exterior, splitter-ul din fibră de carbon se asortează cu prizele suplimentare de aer de pe capotă, iar partea din spate a primit un eleron discret. Eşapamentul este nou, oferind un sunet cu totul special.

Modelul BMW Seria 1 M de la AC Schnitzer va sta bine pe şosea, datorită jantelor disponibile pe 19 sau 20 de inchi, iar interiorul poartă şi el semnătura tunerului.

Pagini: 1 2 3 4Comentarii
Inchide