BMW i3, conectat cu utilizatorii prin ceasul inteligent Galaxy Gear

Autor: Oraan Mărculescu 08 ian. 2014 Mașini electrice

După sistemul ActiveAssist care permite maşinii să facă drifturi singură, BMW anunţă la CES un parteneriat cu Samsung, înţelegere ce vizează proaspăt lansatul BMW i3 şi ceasul inteligent Samsung Galaxy Gear.

Cum cei de la Mercedes-Benz oferă deja conducătorilor auto posibilitatea de a fi conectaţi în permanenţă cu maşina lor, prin revizuirea aplicaţiei Digital DriveStyle pentru rularea pe ceasurile inteligente Pebble, rivalii bavarezi nu puteau rămâne în urmă. Astfel, aplicaţia BMW i Remote App poate fi acum rulată cu ajutorul unui ceas inteligent Galaxy Gear, direct de la mâna utilizatorului.

Şefu’, totul e în regulă. Încotro acum?

Aceasta stabileşte un flux de informaţii între maşină şi şofer, astfel că cel din urmă poate primi detalii privind starea maşinii chiar şi atunci când nu se află în vehicul. De exemplu, uşile pot fi închise de la distanţă şi se poate verifica dacă geamurile sunt ridicate.

Mai important, ceasul afişează autonomia maşinii, nivelul de încărcare al bateriei şi facilitează introducerea vocală a destinaţiei în sistemul de navigaţie sau, în aceeaşi manieră, setarea sistemului de climatizare.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide