MAN TGX Hybrid ar putea fi primul camion de serie cu propulsie hibridă

Autor: Adrian Mihălţianu 28 oct. 2014 Mașini electrice
MAN TGX Hybrid ar putea fi primul camion de serie cu propulsie hibridă

Cu ocazia IAA 2014 (salonul de la Hanovra, dedicat vehiculelor de transport), cei de la MAN au prezentat conceptul unui camion cu propulsie hibridă: MAN TGX Hybrid. Unde ”concept” nu-şi prea are sensul, deoarece, din punct de vedere tehnic, sistemul hibrid conceput de MAN este perfect funcţional şi gata pentru producţia de masă.

Contribuţia camioanelor de mare tonaj la poluarea auto generală este importantă, aşa încât a venit momentul ca marii constructori de vehicule grele să ia măsuri reale pentru scăderea consumului de carburant (în principal motorină) şi emisii poluante. Iar hibridizarea pare să fie pasul cel mai la îndemână.

MAN nu e la prima experienţă de acest gen: în 2012 a prezentat conceptul Metropolis, un camion cu propulsie hibridă în serie, în care motorul electric avea rol de tracţiune, iar motorul diesel (de origine Audi) rol de generator. Adică un sistem cu un principiu de funcţionare similar cu al lui Opel Ampera, de pildă.

Acum, însă, MAN TGX Hybrid apelează la un sistem de propulsie hibridă în paralel (după principiul lui Toyota Prius), combinând un motor diesel potent, un motor electric cu rol de asistenţă şi un pachet de baterii litiu-ion.

Mai multe detalii despre MAN TGX Hybrid, pe Ecoprofit.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide