1.000.000 de BMW X5 produse

BMW X5 a ajuns la primul milion, în cei 11 ani de producţie SUV-ul german reuşind să devină unul dintre cele mai bine vândute automobile din segmentul său.

1.000.000 de BMW X5 produse 1.000.000 de BMW X5 produse

BMW a anunţat că la uzina Spartansburg din South Carolina a fostprodus modelul al cărui număr de ordine se termină în şase zerouri.Mai exact, este vorba de un BMW X5 xDrive 35i, de culoareaBlack Saphire, care va merge către un client din China.Primul SUV din istoria BMW intră astfel într-un club select alSUV-urilor, condus de Ford Explorer cu peste 5,5 milioane unităţiproduse.

BMW X5 a apărutîn 1999 şi bavarezii spun că începând cu acel an au lansatun nou curent cel Sport Activity Vehicle, formând o nişăîntr-o nişă. Prima generaţie BMW X5 a rămas în producţie până în2006, şi pentru că a apărut într-o perioadă în care BMW încădeţinea Land Rover a împărţit anumite elemente comune cu modelulRange Rover HSE, mai exact sistemele Hill Descent System şi OffRoad Engine Management.

A doua generaţieapărută în 2006 a mai adus o inovaţie în gama BMW, fiind primulautomobil bavarez cu şapte locuri, având ataşat ca opţional un altreilea rând de scaune. Modelul se află încă în producţie, darpentru anul curent BMW a prezentat un facelift care aduce maiaproape acest model de imaginea dinamică a fratelui BMWX6.