11.000 de comenzi Nissan Juke în Japonia în prima lună

Cel mai mic şi mai nou crossover Nissan se pare că a stârnit entuziasmul japonezilor, în prima lună de comercializare fiind înregistrate nu mai puţin de 11.000 de comenzi.

11.000 de comenzi Nissan Juke în Japonia în prima lună 11.000 de comenzi Nissan Juke în Japonia în prima lună

Japonezii erau încrezători în şansele micului Nissan Juke atunci când l-au lansat laSalonul Auto Geneva 2010, însă reacţiile publicului le-au depăşitaşteptările.

După prima săptămână, în Japonia se vânduseră deja 1.300 deunităţi, iar numărul comenzilor depăşise 5.000 de maşini. Un startfoarte bun pentru vânzările auto, concretizat după o lunăcu nu mai puţin de 11.000 de unităţi comandate - pentruamatorii de cifre exacte: 10.943 de comenzi.

Deloc surprinzător, cea mai dorită culoare a fost Radiant Red,nuanţa de roşu de pe modelul din reclame, 29% dintre clienţi optândpentru aceasta. Tot culoarea roşie a fost aleasă de 59% dintreclienţi pentru particularizarea interiorului.

În Europa se aşteaptă, de asemenea, cifre bune de vânzări, însăoficialii japonezi nu cred că potenţialii clienţi le vor provocaaceleaşi surprize ca în cazul modelului Qashqai, care efectiv a depăşitaşteptările departamentelor de marketing ale Nissan pe pieţeleeuropene.

Pentru moment, Nissan devine constructorul cu cele maimulte modele SUV şi crossover în gamă pe piaţa europeană,Nissan Juke fiind al şaptelea membru al unei familii formate dinQashqai, X-Trail, Pathfinder, Patrol, Navara şi Murano. La cares-ar putea să se adauge în curând şi un frate cu badge Nissanpentru Dacia Duster...

În curând, ProMotor va testa în premieră noul NissanJuke.