12 Iulie în istoria automobilistică

12 Iulie este data la care Honda a lansat cea mai vândută motocicletă din toate timpurile, popularul Honda Super Cub, comercializată în peste 60 de milioane de exemplare.

12 Iulie în istoria automobilistică 12 Iulie în istoria automobilistică

12 Iulie 1958 - Înaceastă zi, la aproximativ 10 ani de la înfiinţarea Honda, niponiiau lansat cea mai vândută motocicletă din toate timpurile, modelulHonda Super Cub. Doar treiani au fost necesari pentru a dezvolta această motocicletă făcutăpentru a fi uşor exploatată de practic oricine. Chiar şi novicii şifemeile puteau să folosească un Super Cub.

Cu acest model Honda a reuşitsă exploateze la maxim capacităţile unui motor în 4 timpi princreşterea turaţiilor. Având un motor de 49 cc, micul Honda dezvolta4 CP la 7.000 rpm şi un cuplu de 4.7 Nm. A fost un succes instant,datorită preţului mici, a eficienţei şi a uşurinţei cu care acestmodel se deplasa în agitatul trafic asiatic. Fiabilitatea era unalt punct forte al lui Super Cub, un documentar recent dovedind căpoate rula pe ulei de gătit, poate fi supra încărcată sau chiararuncată de la înălţime şi tot va porni...

Un mod popular de transport in anii '60

Descendentă dintr-o bicicletăcu motor, cunoscută drept Cub, Honda Super Cuba propulsat practicAsia, toate ţările în cursde dezvoltare di acea parte a lumii fiind practic tributare luiSuper Cub, ca mod de propulsie. Acest model a ajuns şi în celelalte părţi ale lumii, dar cuanumite modificări pentru a se alinia la standardele de zgomot şipoluare.