13 Iulie în istoria automobilistică

Astăzi este ziua de naştere a pilotului italian de Formula 1 Jarno Trulli, ajuns la vârsta de 36 de ani.

13 Iulie în istoria automobilistică 13 Iulie în istoria automobilistică

Sarbatorind singura sa victorie13 Iulie 1974 - În această zi în Pescara s-anăscut pilotul italian Jarno Trulli. De mic lui Jarno i-a fostparcă hărăzit să intre în sporturile cu motor de viteză, părinţiisăi foarte pasionaţi de motorsport şi-au numit fiul Jarno, înmemoria motociclistului finlandez Jarno Saarinen, decedat în 1973în timpul Marelui Premiu de la Monza.

Tatăl său l-aîndrumat de mic spre kartingşi după ce şi-a făcut numele şi mâna în acest sport a trecut înFormula 3 în 1996, iar în 1997 a debutat în Formula 1 la Minardi.Imediat a trecut însă la Prost unde a fost foarte aproape de acâştiga prima sa cursă în Marele Premiu al Austriei, dar ghinionull-a ţinut departe de cea mai înaltă treaptă a podiumului, motorulsău explodând. A mai trecut pe la Jordan, Honda şi Renault, cuultima echipă reuşind să obţină prima şi singura sa victorie înFormula 1.

Ulterior a maipilotat pentru Toyota, iar în prezent pilotează pentru Lotus Înacest an socotelile nu i-au prea ieşit nereuşind să strângă vreunpunct. Jarno Trulli este unul dintre piloţii de Formula 1 care auvizitat România, dar nu doar ca ambasador al motorsportului, cianimat de interese de afaceri.