16 Iulie în istoria automobilistică

Pe 16 Iulie 1909 August Horch înfiinţează compania care îi poartă numele în rezonanţă latină însă.

16 Iulie în istoria automobilistică 16 Iulie în istoria automobilistică

16 Iulie 1909 - În această zi a luat naştereoficial compania Audi AutomobilwerkeGmbH înfiinţată ded către germanul August Horch. Horch erala a doua companie auto pecare o înfiinţa, la prima pusă pe picioare cu 10 ani mai devremefiind decăzut din drepturi şi exclus. Tot prin aceeaşi manevrăHorch a pierdut dreptul de a îşi folosi propriul nume pentru adenumi noua sa companie, brandul Horch aparţinând celor care îicontrolau precedenta companie.

Este foarteinteresant cum a luat naştere numele Audi. August se afla în casafraţilor Fikentscher, investitori în noua sa afacere, căutând unnume nou, când fiul gazdei sale pasionat de latină a sugerat ca înloc de Horch, care înseamnă a auzi în germană, să foloseascătermenul în latină adică Audi. Propunerea a fost îmbrăţişată detoţi cei aflaţi la masa tratativelor.

2009 - Centenarul Audi

Primul modelAudi, Type A Sport Phaeton, a fost produs în 1910având un motor de2.6 liri care dezvolta 22CP. Ulterior s-au introdus şi motoare mai mari, care au devenitfoarte apreciate în curse pentru capacităţile dinamice. Audi şi-apus amprenta asupra industrie începând cu 1920, atunci când adevenit primul constructor german care a produs un model de serie,Type K, cu volanul pe partea stângă. Soluţia a fost repede adoptatăde industrie, devenind un standard, pentru motivul că oferea operspectivă mai bună asupra traficului.

Ulterior Audi afost absorbită de către Auto Union, dar a devenit ca o marcăputernică începând cu anii 1960. În mod ironic pentru o perioadă dedoi ani, între 1958 şi 1960, Auto Union, adică şi Audi, a fost deţinută de către Daimler-Benz.Ulterior, în 1964, Audi a fost cumpărată de către Volkswagen, marcadevenind una dintre cele mai respectate mărci auto din lume. Înprezent Audi face parte din trio-ul nemţesc al mărcilor de lux,deşi ca istorie BMW şi mai ales Mercedes-Benz au mai multe file delegendă în spate.