19 August în istoria automobilistică

Pe 19 August s-a consemnat cel mai rapid tur de pistă al unui model de serie pe Nurburgring, circuitul etalon al modelelor sport.

19 August în istoria automobilistică 19 August în istoria automobilistică

19 August 2009 - În această zi pilotul MichaelVergers reuşeşte să stabilească oficial cel mai rapid timp pecircuit pe Nurburgring într-un Radical SR8 LM. Testul a fostorganizat chiar de către constructorul Radical Sportscar, pentru ademonstra progresele pe care le-au făcut de la precedentul recordstabilit în 2005 de un Radical SR8.

Timpul reuşit afost de 6 minute şi 48 de secunde, cu 7 secunde mai bun decât celreuşit de acelaşi pilot în 2005. De altfel cele două încercăriRadical sunt singurele încununate de un timp sub bariera de 7minute, Gumpert Apollo următorul bolid clasat având un timp de 7minute şi 11 secunde. De curând timpul stabilit de bolizii Radicala fost bătut de Pagani Zonda R, dar pentru că acest model esteomologat doar pentru circuit figurează într-un clasamentparalel.

Radical SR8 LMare însă dreptul de a circula pe şosele şi pentru a dovedi acestlucru, englezii au condus pe şosea tocmai din Marea Britanie pânăla circuitul german. Radical SR8 LM vine cu un motor de SuzukiHayabusa modificat pentru a produce 455 CP şi are o caroserieinspirată de participările la Le Mans.