2015 începe cu scumpiri: combustibilul şi RCA-ul sunt două dintre vizate!

Trecerea dintre ani aduce scăderi ale preţurilor la tutun şi la alcool, însă combustibilul va creşte cu 0,3%. Şi poliţa de asigurare obligatorie va suferi creşteri de preţ.

2015 începe cu scumpiri: combustibilul şi RCA-ul sunt două dintre vizate! 2015 începe cu scumpiri: combustibilul şi RCA-ul sunt două dintre vizate!

"La produsele din tutun şi băuturi alcoolice avem creşteri în 2014 şi scăderi în 2015. Sunt legate de faptul că tot programul de accizare a fost îndeplinit, deci nu mai vedem aici probleme deosebite", a spus Isărescu la prezentarea raportului trimestrial privind inflaţia.

Prognoza BNR indică însă o scumpire a combustibililor cu circa 0,3%, în ciuda reducerii accizei, cel ma probabil pe o estimare de creştere a preţului internaţional al petrolului.

În privinţa proiectului de normă privind RCA, care va intră în vigoare de la 1 ianuarie 2015, modificările au impact asupra activităţii de subscriere a poliţelor RCA şi asupra activităţii de constatare şi lichidare a daunelor.

Întrebat dacă preţul mediu al RCA va creşte după intrarea în vigoare a normei de la 1 ianuarie, reprezentantul ASF e evitat să dea un răspuns ferm, dar a afirmat că, de la începutul acestui an, tarifele RCA din piaţă au cunoscut majorări, cum ar fi cazul Astra, unde avansul preţului a fost de 50%.

Citeşte în continuare pe Mediafax.ro