2017, anul schimbării şi al celei mai mari ofensive de produse din istoria companiei Opel

Autor: Marius Vișan 28 dec. 2017 Știri auto

Opel nu a lansat niciodată în istoria sa atât de multe modele noi cu tehnologii inovatoare ca în ultimele 12 luni. 2017 a fost anul schimbării şi al celei mai mari ofensive de produse din istoria companiei. Punctul de atracţie al anului a fost cu siguranţă Salonul Auto de la Frankfurt şi lansarea a trei modele în premieră mondială: Grandland X, Insignia GSi şi Insignia Country Tourer.

Anul a început cu lansarea noului Opel Crossland X, primul model dezvoltat în colaborare cu Groupe PSA. Noul membru al gamei a fost prezentat în premieră la Berlin. Al doilea membru al familiei X, după SUV-ul foarte bine vândut Mokka X, are toate caracteristicile unui crossover de succes.

Opel a lansat cea de a doua generaţie a modelului Insignia. Limuzina Insignia Grand Sport cu aspect de coupé a fost urmată de variantele station wagon la fel de elegante şi deosebit de spaţioase Insignia Sports Tourer şi Insignia Country Tourer.

Ultima generaţie Insignia continuă tradiţia modelelor vârf de lance Opel de mari dimensiuni, unul dintre acestea sărbătorind anul acesta o bornă importantă. Cu optzeci de ani în urmă, primul vârf de lance Opel Admiral ieşea pe porţile fabricii din Rüsselsheim. Cu un design inspirat de curentul Art Deco, mai multe posibilităţi de utilizare şi un preţ atractiv pentru perioada respectivă, Admiral a ajuns direct în vârful segmentului său, devenind lider de piaţă.

Posibilitatea de utilizare zilnică şi caracterul practic la un preţ accesibil au rămas două calităţi esenţiale ale fiecărui model Opel. Acest lucru este valabil, evident, şi pentru autovehiculele comerciale Vivaro Combi+, Vivaro Tourer şi Vivaro Life lansate în toamnă. Trio-ul străluceşte datorită opţiunilor elegante şi flexibile, care le transformă în partenerul ideal pentru călătorii de afaceri sau de petrecere a timpului liber.

Ultimele, dar nu cele din urmă, noul şi sportivul Opel Insignia GSi şi concurentul din segmentul SUV în plină expansiune, Opel Grandland X, au fost prezentate în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt. Insignia GSi este prin excelenţă un autovehicul sportiv, fără compromisuri în materie de agilitate, precizie şi eficienţă. Reglajele fine au fost realizate pe cea mai dură pistă de curse din lume, legendara Nordschleife din Nürburgring.

Viitor electrizant

Opel a oferit deja anul acesta un indiciu asupra viitorului sustenabil prin Opel Ampera-e. Revoluţionarul autovehicul electric cu o autonomie inegalabilă în clasa sa s-a alăturat grupului de elită al câştigătorilor premiului „Volanul de aur”. Toate modelele de autoturisme Opel pentru Europa vor avea o versiune electrică până în anul 2024, fie că este vorba despre o variantă electrică sau de un hibrid plug-in alături de o motorizare cu ardere internă. Opel/Vauxhall va comercializa patru versiuni electrice până în anul 2020. Acestea includ Grandland X PHEV alături de versiunea cu baterie a următoarei generaţii Corsa. Ofensiva continuă cu noul Opel Combo, care va fi lansat în doar câteva luni.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide