2018: Oraşul din România unde autobuzele ajung în staţii o dată pe oră

Autor: Marius Vișan 23 ian. 2018 Știri auto
2018: Oraşul din România unde autobuzele ajung în staţii o dată pe oră

Regia de transport de la Tulcea a pierdut aproape jumătate din parcul auto într-un incendiu de proporţii care a avut loc la începutul lui ianuarie. În semn de solidaritate, unele primării din ţară au trimis autobuze, însă acestea nu pot fi folosite. Legea spune că au dreptul să circule doar dacă sunt proprietatea societăţii, scrie Digi24.ro. Astfel, pe unele trasee din localitate autobuzele ajung în staţii o dată pe oră.

Tocmai ca să evite asemenea chin, regia de transport în comun de la Tulcea a aranjat să primească autobuze, gratuit, de la alte primării. Patru vehicule au fost trimise din judeţele Giurgiu şi Alba. Altele trebuie să vină săptămâna aceasta: cinci de la Bucureşti, şapte de la Sibiu, Zalău, Buzău şi Iaşi. Problema este că nu îi ajută deloc pe localnici.

Legea transportului public prevede însă că pot fi folosite autobuze doar dacă sunt proprietatea societăţii sau dacă sunt luate în leasing, declară primarul oraşului Tulcea.

Primarul de la Tulcea spune că ar fi nevoie ca guvernul să dea o Ordonanţă de Urgenţă ca să aibă voie să folosească autobuzele.

Priorităţile sunt clare: „Să acoperim centrele comerciale, şcolile, spitalul şi să legăm cartierele principale de toate aceste obiective şi de centrul oraşului”, spune Dan Bălan, director Societăţii de Transport Public Tulcea.

15 autobuze au ars la începutul lunii în garajul regiei de transport în comun de la Tulcea din cauza unui scurtcircuit. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide