23 Iulie în istoria automobilistică

23 Iulie este data la care Henry Ford a reuşit să vândă primul automobil care îi purta numele, fiind vândut către un reputat doctor din Chicago.

23 Iulie în istoria automobilistică 23 Iulie în istoria automobilistică

23 Iulie 1903 - În această zi Henry Ford i-alivrat Doctorului Ernst Pfenning din Chicago primul automobil Ford,un exemplar Model A. Acest automobil a fost rezultatulparteneriatului dintre Henry Ford şi Alexander Malcomson, uncomerciant de cărbune din Detroit. Cei doi s-au întâlnit în timp ceFord lucra pentru Edison Illuminating Company, Malcolmson a fostconvins atunci de Henry să îi finanţeze îndrăzneţulproiect. Astfel având baniinecesari şi implicând-ul şi pe Harold Wills, Henry Ford a reuşit săfacă primele exemplare experimentale. Din fericire în 1903 a reuşitsă vândă unul dintre ele reuşind astfel să refinanţeze o parte dindatorie şi să strângă mai mult capital.

Compania luiFord a tot crescut în anii ce a urmat, dar adevărata explozie s-aîntâmplat în momentul în care Ford a pus pe picioare producţia înserie şi a aplicat-o pe modelul Ford T. Acesta a devenit practicautomobilul numărul 1 în întreaga lume, fiind un succes până în1927 atunci când a fost oprit din producţie. Imediat a fostintrodus Ford Model A, unautomobil care readuce la viaţă acest nume şi care a avut iarăşi undebut de succes, între 1927 şi 1931 fiind fabricate 4,3 milioandede exemplare, un record foarte greu de atins şi astăzi.

Ford Model A