25 august în istoria automobilistică

Michael Schumacher a debutat în Formula1 într-o zi de 25 August acum 19 ani, pe circuitul belgian de la Spa Francorchamps.

25 august în istoria automobilistică 25 august în istoria automobilistică

25 August 1991 - În această zi cel mai titratpilot al Formulei 1, Michael Schumacher, a debutat în aceastăcompetiţie. Prima sa cursă a fost în Marele Premiu al Belgiei, pecircuitul Spa Francorchamps. Debutul său a venit oarecumneplanificat, pilotul titular Jordan Bertrand Gachot fiind reţinutîntr-o închisoare din Marea Britanie, după o altercaţie cu untaximetrist, astfel că tânărului Michael şansa i-a surâs, EddieJordan hotărând să îi acorde o şansă.

În calificăriSchumacher s-a descurcat admirabil pentru un debutant, clasându-sepe poziţia a şaptea a grilei de start. Ghinionul l-a urmărit încăde la start şi chiar în primul tur de pistă a fost nevoit săabandoneze. De circuitul Spape Schumacher îl leagă însă şi prima amintire plăcută, anul următorSchumy reuşind prima victorie din carieră, una obţinută însă cuBennetton, echipă care l-a adus chiar în primul sezon de laJordan.

Schumacher pregatindu-se pentru prima sa cursa

După acesttriumf au urmat alte 90 de victorii, materializate în 7 titluri înFormula 1, fiind pilotul cu cel mai important palmares din istoriaFormulei 1, două consecutive pentru Benetton şi alte 5 în lanţpentru Ferrari între 2000 şi 2004. În prezent Schumacher esteveteranul acestui sezon, pilotând pentru Mercedes-Benz.