25 Iulie în istoria automobilistică

Astăzi pe 25 Iulie, Nelson Piquet Jr. fost pilot la Renault şi fiul fostei marelui Nelson Piquet împlineşte astăzi vârsta de 25 de ani.

25 Iulie în istoria automobilistică 25 Iulie în istoria automobilistică

25 Iulie 1985 - În această zi în Germania s-a născut Nelson PiquetJr., un tână care poartă un nume cu greutate în lumeamotorsportului. Fiu al triplului campion în Formula 1 NelsonPiquet, Nelsinho era văzut la rândul său ca o mare speranţă. Dinpăcate confirmarea în Formula 1 nu a venit pentru el şi Nelsinho arămas în istoria competiţiei pentru unul dintre cele mai mariscandaluri, dezvoltat în jurul unui accident făcut pentru a îi cedalocul colegului său Alonso, în Singapore în 2008.

Acest incident a dus la excluderea din Formula 1 alui Flavio Briatore şi a lui Pat Symonds. Nelson Piquet Jr. apărăsit echipa după acel scandal, ajungând în NASCAR. Deşi acestepisod i-a marcat cariera lui Piquet, este încă tânăr şi mai aredestul timp pentru a confirma. De asemenea, bilanţul său în Formula1 nu este atât de slan, în 28 de curse strângând 19 puncte, apogeulfiind locul al doilea în Germania în 2008.

Un cadru irepetabil