25 Mai în istoria automobilistică

Într-o eră în care modelele Rolls-Royce erau văzute ca nişte icoane automobilistice intangibile pe 25 Mai a ieşit pe străzi o versiune care a scandalizat, şi în acelaşi timp a uimit lumea, un Rolls Royce psihedelic.

John Lennon şi al său Rolls25Mai 1967 - ModaRolls-Royce-urilor preparate a început tot din industria muzicală, în 1967 pe25 Mai John Lennon, membru marcant al trupei Beatles, prezentândprimul Rolls-Royce modificat. Evenimentul a făcut înconjurul lumiila acea vreme, Rolls-Royce formulând o plângere oficială la adresaartistului şi chiar opiniapublică britanică a fost scandalizată de alterarea unui simbolnaţional.

John Lennon aprimit acest model în 1965 şi ulterior a decis să îi aducă o notăpersonală. Astfel în 1966 şi-a convertit bancheta din spate într-unpat dublu, a montat un sistem audio foarte performant, un televizorSony, telefon şi un frigider portabil. Schimbarea care a inflamatînsă spiritele în rândul puriştilor Rolls-Royce a fost ceaexterioară. Solistul Beatlesa cerut ca elegantul exterior negru să fie pictat într-o manierăfoarte flower power, apelând la un grup de ţigani , fapt ce agenerat un val de revoltă din partea automobiliştilor.

Deşi modelul nu a fost bine primitde marele public fiind un subiect amplu de dezbatere, în 1985 acestmodel a fost vândut de către casa Sotheby pentru suma de 2.299.000de dolari, devenind cea mai scumpă maşină licitată la acea vreme. Astăzi, în special în rândulartiştilor de culoare, un Rolls-Royce preparat este un"must have"atât opinia publică, dar mai alesconstructorul britanic slăbindu-şi optica foarteconservativă.