2,5 milioane de dolari, pentru o maşină de 127 de ani!

Autor: Gabriel Grosoiu 27 sept. 2011 Știri auto

În 1884, nobilul francez Count de Dion hotăra că transportul cu trăsura este deja prea învechit şi că sosise deja timpul pentru automobil. Aşa cum ne-am aştepta, oferta pieţei, pe vremea aceea, nu era chiar bogată, astfel că domnul de Dion a comandat o maşină ce urma să fie construită de Georges Bouton şi Charles-Armand Trepardoux şi care urma să se numească La Marquise.

La capitolul propulsie, maşina se putea lăuda cu o soluţie mult mai ecologică decât cele folosite astăzi, deoarece dispunea de două motoare pe aburi şi de un rezervor de apă de 151 de litri. Astfel, autonomia lui La Marquise ajungea la doar 32 km, însă viteza maximă se cifra la 61 de km/h, o valoare de-a dreptul fulminantă pentru sfarşitul anilor 1800.

Deşi au trecut 127 de ani de când Cont de Dion a intrat în posesia maşinii sale, La Marquise încă ar putea fi condusă, ceea ce îi oferă titlul de cea mai veche maşină funcţionabilă din lume. Dar nu nu mai atât, ci şi un preţ exclusivist de 2,5 milioane de dolari, de la care se va porni în adjudecarea ei, la licitaţia ce urmează să fie organizată în Pennsylvania, pe 7 octombrie.

Dacă ai avea la dispoziţie conturile sultanului din Brunei, ai cumpăra-o pe La Marquise?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide