250.000 de modele Hyundai i30 fabricate

Luna iulie a reprezentat pentru modelul de clasa C al familiei Hyundai, i30, atingerea unui dublu prag. La împlinirea a trei ani de la debutul său pe piaţa europeană, modelul depăşeşte cifra de un sfert de milion de unităţi comercializate la nivelul întregului continent.

250.000 de modele Hyundai i30 fabricate 250.000 de modele Hyundai i30 fabricate

Câştigător al numeroase titluri, modelul dezvoltat şi construitîn Europa a parcurs o traiectorie permanent ascendentă încă de lamomentul lansării sale din luna iulie 2007 şi continuă să secomercializeze în volume record.

Vânzările i30 au crescut anual pe continentul european,culminând cu un record total de 95.375 unităţi în anul 2009.Trendul s-a păstrat şi în primul semestru al anului în curs, cucreşteri de 41% pentru versiunea i30 hatchback comparativ cuaceeaşi perioadă a anului anterior şi cu o performanţă lunară de15.273 unităţi, înregistrată în luna martie 2010.

Premiat cu numeroase titluri europene, inclusiv cel de "MaşinaAnului 2008 în Spania", modelul i30 a atins în cursul luniianterioare şi pragul de 600.000 unităţi comercializate la nivelmondial. i30 şi-a început cariera europeană ca model importat dinCoreea, producţia transferându-se ulterior la fabrica Hyundai de laNosovice, Cehia. De la inaugurarea fabricii în anul 2008, Hyundai acomercializat peste 200.000 unităţi i30 construite la locaţiaeuropeană.

În scopul de a îşi menţine poziţia într-un segment atât depopular, i30 a primit recent un facelift minuţios, care include opaletă largă de îmbunătăţiri la nivel de design, specificaţii şiperformanţe. Noua versiune înglobează programul unic pe piaţădedicat beneficiilor pentru client "Five Year Triple Care", carepune la dispoziţia posesorilor i30 5 ani de garanţie integrală, 5ani de asistenţă rutieră şi 5 ani de verificări tehnicegratuite.

"În numele întregii echipe Hyundai doresc să urez <<Lamulţi ani>> modelului i30 - o maşină care reprezintă temeliacreşterii remarcabile a vânzărilor la nivel european şi continuă săatragă tot mai mulţi clienţi către marca Hyundai," a declarat AllanRushforth, vicepreşedinte al Hyundai Motor Europe. "Prin prezenţape piaţă a noului model i30 ne aşteptăm ca populatitatea modeluluisă crească în continuare," a adăugat acesta.