29 Iulie în istoria automobilistică

29 Iulie este ziua în care Cadillac, la acea vreme cea mai de lux marcă americană, a fost cumpărată de către General Motors.

29 Iulie în istoria automobilistică 29 Iulie în istoria automobilistică

29 Iulie 1909 - În această zi nou înfiinţataGeneral Motors Corporation cumpără Cadillac Automobile Companypentru o sumă de 4,5 milioane dolari. Această tranzacţie a fostprima achiziţiei de asemenea anvergură din istoria automobilistică,în acea perioadă Cadillac făcând cele mai elegante şi rafinateautomobile din S.U.A.

Cadillac sepoate lăuda că în decurs de doar şapte ani Cadillac a trecut de laepavă resuscitată la companie cotată la o sumă uriaşă. Cadillac aluat naştere din rămăşiţele tentativei secunde a lui Henry Ford dea face o companie automobilistică (Ford a fost a treia), preluatăde un grup de acţionari care au apelat la Henry Leland pentru aevalua valoarea a ceea ce mai rămăsese din Henry Ford Company.Leland i-a convins însă să rămână în afacere şi în 1902 a fost scospe piaţă primul Cadillac.

Companiaamericană, denumită după fondatorul Detroit, Antoine Laumet de laMothe Cadillac, a progresat rapid şi în primul an a produs 2.500 deautomobile, un record la acele vremuri, ulterior captând interesullui William Durant, fondatorul General Motors.