3 August în istoria automobilistică

În această zi, acum 110 ani, a luat naştere Firestone, compania pionieră în producerea de anvelope pentru automobile în serie.

3 August în istoria automobilistică 3 August în istoria automobilistică

3 August 1900 - În această zi în Akron OhioHarvey S. Firestone a înfiinţat compania care îi poartă numele,devenind una dintre primele companii care fabricau cauciucuripentru automobile. Afacerea a început timid cu doar 12 angajaţi,dar prin conexiunile pe care le avea Harvey Firestone a reuşit sădevină furnizorul Ford în perioada de glorie reprezentată de ModelT. Astfel în 1918 dacă jumătate dintre maşinile americane erau FordModel T, se poate spune că jumătate foloseau gume Firestone ceea cea făcut din compania din Ohio cea mai importantă la acea vreme.

În 1979Firestone nu mergea însă deloc bine şi a fost restructurată, multeuzine fiind închise şi activităţile care nu aveau legătura cuproducţia de cauciucuri închise. Imediat compania a fost cumpăratăde către japonezii de la Bridgestone. Compania operează în prezentîn 23 de state . având peste 11.000 de angajaţi la nivelglobal.