3 Iulie în istoria automobilistică

Andre-Gustave Citroën, fondatorul Citroën, a murit pe data de 3 Iulie, la o vârstă nu foarte înaintată din cauza cancerului de stomac.

3 Iulie în istoria automobilistică 3 Iulie în istoria automobilistică

3 Iulie1935 - Înaceastă zi la Paris se stinge din viaţă fondatorul Citroën,mistuit de cancerul de stomac. Andre-Gustave Citroën s-a născut în Olanda fiind fiul lui Levie Citroenn, un comerciant dediamante. Având o situaţiebună Andre-Gustave s-a mutat la Paris pentru a studia la EcolePolyetchnique în 1900.

Foarte interesant este faptul căAndre-Gustave şi-a schimbat numele deîndată ce a ajuns în Franţa,pentru că numele său de familie iniţial Citroen însemna lămâie înolndeză şi i se trăgea de la faptul că bunicul său comercializalămâi în Olanda. Acesta a început în industria armelor, darulterior s-a profilat pe industria automobilistică şi în 1919 aînfiinţat compania care îi poartă numele.

Olandezul stabilit în Franţa s-a remarcatprin faptul că a introdus în Europa procesul de asamblare în seriefolosit de Henry Ford în America. Citroën a introdus acestsistem la Mors în 1908şi a reuşit să crească producţia de la 125 unităţi la 1.200unităţi.