30 Iunie în istoria automobilistică

30 Iunie a fost ziua în care primul Chevrolet Corvette a ieşit de pe liniile de asamblare, acest automobil devenind o legendă emblematică pentru industria automobilistică americană.

30 Iunie în istoria automobilistică 30 Iunie în istoria automobilistică

30 Iunie 1953 - În această zi în uzina Flintdin Michigan a fost asamblat primul model de serie ChevroletCorvette. Acesta, ca şi restul de 299 exemplare, a fost asamblat manual şi din acest motiv în primul an, cifrele deproducţie fiind atât de reduse. Prototipurile preserie ale acestui automobil, care îşi tragenumele de la o o navă de război din flota americană din timpul AlDoilea Război Mondial, a fost prezentat însă în preajma Crăciunuluiîn 1952.

Prima generaţie C1 a fost produsă între anii1953 şi 1962 şi poate fi considerată şi cea mai elegantă dintretoate, dar acest model şi-a păstrat linia de-a lungul anilor şichiar în era muscle car se diferenţia printr-o imagine mult mai sofisticată şi fluidădecât a automobilelor sportive tipice din acea perioadă. În cei aproape 60 deani de carieră, Corvette a ajuns la cea de-a şasea generaţie(introdusă în 2005) şi a fost produs în peste 1.340.000exemplare.

Muzeul Chevrolet Corvette