35 de biciclete donate au fost recondiţionate de elevii din Tabăra Meseriaşilor şi dăruite copiilor din centre de plasament din Braşov

Autor: ProMotor 10 aug. 2018 Știri auto

Tabăra Meseriaşilor din Ţara lui Andrei a încheiat prima săptămână a celei de-a patra ediţii cu 60 de noi absolvenţi. Viitori mecanici au recondiţionat şi dăruit 35 de biciclete unor copii din centre de plasament din judeţul Braşov.

Timp de o săptămână, elevii din şcoli profesionale şi licee tehnologice din judeţul Gorj au participat la cursuri de dezvoltare personală şi profesională pentru a deveni mecanici profesionişti. Alături de facilitatorii de la Fundaţia Noi Orizonturi au învăţat despre comunicare, lucru în echipă şi spirit antreprenorial. Împreună cu mentorul lor, Gabriel Onofrei, meseriaşii au participat la ateliere practice, unde au învăţat noţiuni de bază despre meseria lor şi au recondiţionat 35 de biciclete donate de români.

Bicicletele recondiţionate de elevii din Tabăra Meseriaşilor şi-au găsit viitori proprietari la evenimentul desfăşurat vineri, 3 august, la Coresi Shopping Resort, Braşov. Participanţii – susţinătorii meseriaşilor – s-au bucurat de reprezentaţia oferită de către Gabi Orban, campionul României la ciclism trial.

Tot în Tabăra Meseriaşilor, au fost selectaţi cei mai pricepuţi 10 viitori meseriaşi care vor primi lunar o bursă de studiu în valoare de 500 de lei, pe parcursul anului şcolar 2018-2019.

Cei 10 profesori prezenţi în Tabără Meseriaşilor au participat la cursuri de scriere de proiect şi management de proiect în care au învăţat cum să îşi îmbunătăţească proiectele propuse pentru dezvoltarea învăţământului profesional, dar şi de dezvoltare profesională. În luna septembrie cele mai bune proiecte vor primi finanţare pentru implementare în valoare totală de 40.000 de euro.

În Tabăra Meseriaşilor din Ţara lui Andrei, ediţia 2018, vor fi pregătiţi anul aceste 240 de elevi din  23 de şcoli profesionale şi licee tehnologice din judeţul Gorj. Domeniile vizate în acest an sunt: mecanică, electric, electronică şi automatizări, electromecanică, turism şi alimentaţie, construcţii, instalaţii şi lucrări publice.

• Seria Constructorilor, 5 – 11 august. Elevii vor lucra alături de arhitecţii Ina German (Zest Collective) şi Zoran Popovici (Edukube);
• Seria Electricienilor, 19 – 25 august. Elevii vor lucra alături de iniţiatorii proiectului EFdeN, Claudiu Butacu şi Mihai Toader-Pasti;
• Seria Bucătarilor şi Ospătarilor, 26 august – 1 septembrie. Elevii vor lucra alături de Chef Cezar Munteanu şi traineri de la Cool Academy Braşov.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide